April 30, 2011

TRAVEL STORIES | Kenya pt. 2

{ dinsdag 12 april }
••
Op dinsdag waren we het al 'beu' om heel de dag aan het zwembad te zitten (we moesten immers nog een week naar een all-in hotel), dus zijn we met een deel van de familie naar het Yaya Centre gegaan (een soort shopping-center), daar Indisch gegeten (de kindjes frietjes) en wat geshopt in de lokale supermarkt. Ook heb heb ik 2 paar superleuke sandaaltjes gekocht voor maar €26 in totaal (foto's van mijn Keniaanse aankopen zijn voor binnenkort). 

Van het Yaya Centre trokken we dan naar het Giraffe Centre! 10 jaar geleden was ik er ook al geweest (zie hier) maar het zien van een giraf in zijn 'normale' habitat blijft indrukwekkend. Helaas, na een uur waren we zo moe van de warmte (het was 'regenseizoen' maar toch was het 30°C en zonnig) en de verschillende indrukken (reizen is en blijft vermoeiend) dat we toch maar snel een duik zijn gaan nemen in het zwembad!
••

April 28, 2011

TRAVEL STORIES | Kenya pt. 1

maandag 11 april }
••
Voor ik begin te vertellen, even dit: ik ben naar Kenya gegaan met heel mijn (Belgische) familie (13 personen) om mijn familie in Kenya (6 personen) te gaan bezoeken. Reizen met een grote groep (familie of niet) is altijd nooit makkelijk, en dus ook niet bij ons. Maar ondanks kleine discussies/ergernissen is het een heel mooie reis geweest! Enige minpunt? Ik heb mijn lief ontzettend hard gemist. Ik heb het mentaal gevoeld, maar ook fysiek. Nu ja, dat ik hem zo heb gemist is eigenlijk een heel goed teken, maar toch was ik blij dat ik hem weer terugzag! Mo how (om het op z'n West-Vlaams, de taal van mijn familie, te zeggen), terug naar Kenya... 

Na een 8-uur durende vlucht en een hels ritje richting Karen (Nairobi) was de aankomst in het huis van mijn tante en nonkel heerlijk! Want oh my god, wat-een-huis! Met 8 kamers en 6 badkamers had iedereen z'n eigen plekje. Wat dus heel leuk was, maar ook enorm handig. Want ook al ben je een familie, er bestaat nog steeds zoiets als privacy. Omdat het al 's nachts was kroop iedereen dus snel in bed om de volgende dag de volgende verrassing te ontdekken: de tuin! Met zwembad, 'berg', vijver... een klein park op zich dus. Voor je begint te denken 'wat een bende snobs': in Kenya is alles natuurlijk veel goedkoper. Zo ook de materialen, werkuren, grond, enzovoort. Maar goed. Die maandag hebben we dus vooral genoten van de zon en het zwembad, rondgesnuisterd in het mooie huis (mijn tante is een soort interieurarchitecte) en genoten van elkaars aanwezigheid. Ook leuk om te zien: de vriendschap tussen Océlia (mijn blonde, Keniaanse nichtje) en Nien. De eerste Franstalig, de tweede Nederlandstalig, maar toch begrepen ze elkaar. Ze liepen heel de tijd hand in hand, ook al hadden ze elkaar voor onze reis naar Kenya maar één keer gezien. Da's die bloedband zeker? Rond half 6 was het dan apero-time, hét ideale moment dus voor enkele portretten, zeker als je weet dat het al om half 7 donker is in Kenya, elke dag van het jaar. 
••
Foto 4, 5 en 7 komen van mama's fototoestel, een compactcamera van Sony.

April 27, 2011

Jambo België

Mijn excuses voor mijn lange afwezigheid maar - ik had het al een aantal keer op mijn blog vermeld - ik zat in Kenya. Ik wou voor mijn vertrek nog een afscheidspostje doen (en met de vermelding dat ik waarschijnlijk 2 weken niet ging bloggen) maar daar is door omstandigheden niets van gekomen. Vandaar dus mijn 2,5 week stilte. Maar eerlijk? Ik raad het iedereen aan: 2 weken zonder social media is heerlijk! Enkel hotmail werd af en toe gecheckt voor de mails van mijn lief. 

Nog wat extra info nodig? Ik zat in Kenya van zondag 10 t.e.m. maandag 25 april en de reden voor deze reis was een familiereünie (een deel van mijn familie woont in Kenya). We hebben ontzettend goed weer gehad (elke dag zon, amper regen), zeker als je weet dat april in het regenseizoen valt, en we hebben ook ontzettend veel gezien/gedaan. Ik ben van plan een verslag van mijn reis naar Kenya op deze blog te zetten, lijkt dat een goed idee? Onder de categorie Travel Stories. Ofzoiets.

Hakuna matata! 

April 8, 2011

Selfportrait

Ik ben mijn 50mm volop aan het uittesten en ik moet toegeven: I'm in love! Het dateert al van enkele jaren geleden dat ik mijn arm nog eens heb uitgestoken om een foto van mezelf te nemen, maar bij deze: een zelfportret met mijn 50mm lens!

April 7, 2011

Colours of Catrice

Mijn verslaving? Nagellakjes van Catrice! Ontzettend mooie kleurtjes met leuke namen voor een ontzettend laag prijsje; perfect! Telkens ik in Kruidvat ben koop ik er wel eentje. En ondertussen heb ik er al 16... Het liefst zou ik ze allemaal willen meenemen naar Kenya, maar dat gaat natuurlijk niet. De onderste 3 kleurtjes zullen waarschijnlijk meereizen: In The Bronx, Am I Blue Or Green? en Meet Me At Coral Island. Goeie keuze? Indien je denkt van niet, let me know!

1. Be My Millionaire 2. Wine-tastic 3. In The Bronx 4. Lost In Mud 5. Sold Out For Ever 6. Am I Blue Or Green? 7. London's Weather Forecast 8. It Blue My Mind! 9. Plum Play With Me 10. Let's Talk About Barrie! 11. Bloody Mary To Go 12. Meet Me At Coral Island 13. I Scream Peach! 14. Sweets For My Sweets 15. Just Married 16. Don't Feed The Birds

April 5, 2011

Canon EF 50mm f/1.8 II

Mama en ik gaan straks eens naar de Mediamarkt gaan, om hopelijk met deze beauty naar huis te keren; een Canon EF 50mm f/1.8 II (waarom hebben al die objectieven zo'n lange naam?) a.k.a. een portretlens a.k.a. dé lens die iedereen moet hebben want 'goedkoop', makkelijk en mooie foto's gegarandeerd (maar dat moet ik nog ondervinden). Ik zou deze lens + mijn zoomlens meenemen naar Kenya. Dan kan ik én mooie portretten maken van mijn familie én beestjes van dichtbij fotograferen als we op safari gaan.

Edit: I've got it and I love it!

April 4, 2011

I'm vacationproof!

Kijk wat ik gevonden heb: een bikini met vichyruitjes! Niet degene die ik eerst wou, maar wel één van H&M én met een beter model (geen bandjes = geen witte strepen op mijn vel!). Het is de eerste keer dat ik een bikini koop bij H&M (mijn 2 andere bikini's komen van Banana Moon en Esprit), dus hopelijk valt de kwaliteit wat mee. Ik heb ook nog de harembroek van deze post op de kop kunnen tikken, samen met een donkergrijs topje en enkele kleurrijke schuifspeldjes. Nog een paar sandalen en ik ben content

#8

Three simple rules:
-
1. If you don't go after what you want, you'll never have it.
2. If you don't ask, the answer will always be no.
3. If you don't step forward, you will always be in the same spot.
-
Deze 'quote' (zeg maar levensles) heb ik gestolen van Fuglafrae, de tumblr van Ellen. Ik vond hem heel mooi, heel leerrijk (anders zou ik hem niet op mijn blog zetten natuurlijk). Deze week ga ik een aantal beslissingen moeten maken; maak ik mijn studie nog af dit jaar? Of ga ik nog 3 maanden gaan werken? En indien ik ga werken: waar? En hoe zit dat dan met mijn studiepunten en credits? En wat wil ik volgend jaar  gaan studeren? En waar? De laatste vragen hoef ik natuurlijk deze week niet te beslissen, maar ik moet er wel goed over nadenken. Maar de vraag van vandaag is vooral: ga ik een 50mm lens kopen of niet?

April 2, 2011

This is called 'life'

Genieten van het leven kan heel eenvoudig zijn. Benodigdheden? Kaasblokjes, salami, Pringles-chips, lekkere wijn, zwanworstjes en enkele flesjes Desperados (niet op de foto) - allemaal caloriebommetjes, I know (but so what?). Een kot is ook wel handig, net zoals goede muziek en warm weer. Finishing touch? De nabijheid van een lekker lief 24/24h! Life is a beautiful thing!