August 28, 2013

21 augustus '13


Mijn liefste tante Paquita is vorige woensdag overleden. Veel te vroeg, veel te abrupt en veel te onverwacht. Ik wil zo veel zeggen, schrijven, roepen - maar ik vind de woorden niet. Enkel dit: familie... koester ze. 21 augustus '13, voor altijd.

August 25, 2013

Marie-Sixtine


De naam Marie-Sixtine doet 'tuttebel- achtige' kledij vermoeden (kunnen jullie zich er iets bij voorstellen?) en dat is het op het eerste zicht ook. Maar wanneer je Marie-Sixtine een tweede blik waardig gunt, ontdek je haar grungy, stoere kantje. Dit Franse merk is gekend voor kwaliteitsvol breigoed en redelijk betaalbare prijzen - al zijn dit niet de enige twee redenen waarom ik dit merk zo leuk vind: 't zijn mooie basics met een originele twist die met zo veel dingen te combineren zijn en bij zo veel stijlen passen! Feelin' hipster? Feelin' retro? Feelin' minimal? Marie-Sixtine is het antwoord.

Ik ben in het bezit van bovenstaande kaki Marie-Sixtine sweater! Zo zou ik 'm combineren... Basic is key, altijd.

August 20, 2013

Listening with Michaël


Na de Listening with Léon sessie, kon een Listening with Michaël natuurlijk niet uitblijven. Michaël - Mich voor de vrienden - drumt al zo'n dikke 10 jaar en is ontzettend gepassioneerd door muziek. En neem dat gepassioneerd maar heel letterlijk, John Miles' Music was my first love is er niets tegen. Ok, neen... gelukkig is het met Mich niet zo erg gesteld - maar iets veel van goede muziek kennen doet hij wel. Groot was dan ook mijn vreugde toen hij mijn vraag om een afspeellijstje samen te stellen positief beantwoordde. Als voormalig Jazz Studio- student is zijn sessie wat meer jazzy geworden dan hij had voorzien (beroepsmisvorming?), maar I don't mind at all...
  1. New Cool Collective - The Canteen
  2. Too Noisy Fish - There's Lots Of Us
  3. Robert Glasper Experiment - J Dilla Medley + Smells Like Teen Spirit (LIVE @ iTunes Festival)
  4. Hiatus Kaiyote - Jekyll
  5. Wagon Christ - Mr. Mukatsuku
  6. Art Pepper & Marty Paich Orchestra - Opus de Funk
  7. John Scofield Trio - Someone To Watch Over Me
  8. Groove Spoon - Simple Step
  9. Sam Vloemans & Band - Otrabanda
  10. Brian Blade & The Fellowship Band (LIVE @ Chicago Music Exchange)
Oh ja, ik heb deze keer alle nummers in een Youtube- afspeellijst gegoten. Is dit beter dan de 10 aparte filmpjes of niet?


En voor de geïnteresseerden (ladies, he's still single) - Mich speelt o.a. in deze bands mee:

August 17, 2013

Gezwicht

Vanaf nu mogen jullie mij allemaal een hipster noemen - ik ben gezwicht voor bordeaux-kleurige Vans AUTHENTIC schoentjes. Origineel, I know. Maar ze zitten wel super en passen onder elke jeans die ik bezit. Nog even en ik zie er zo uit, zeker? ;-)

August 15, 2013

A house, a home


Verandering van omgeving - 't is een therapie op zich. Met mijn eerste kot was het liefde op het eerste gezicht, maar na twee jaar werd het tijd voor iets anders (tiens, dat heb ik precies al eerder gehoord). Op het internet heb ik de quote You can't start the next chapter of your life if you keep re-reading the last one al her en der zien verschijnen, dus met deze 'kotwissel' ben ik - denk ik - toch al op de goede weg. Tot snel, Gent!

August 9, 2013

I'm on a budget #3



You all know I love me some 7 For All Mankind jeans, right? Verschrikkelijk mooie, maar ook verschrikkelijk dure broeken! Gelukkig bestaat er zoiets als solden en een 7FAM-jeans aan de helft van de prijs komt dan plots wel in de 'normale' prijsklasse terecht. Maar goed, ik dwaal af... Wat ik wil zeggen is dat ik voor mijn 21e verjaardag een roze 7FAM-jeans van mijn mama heb gekregen. Roze, ja, je leest het goed. Eigenlijk had ik deze jeans enkel gepast om de maat te vergelijken met een andere jeans - maar hij stond mij zo goed, dat ik hem prompt mee naar huis nam. Maar nu? Hoe draag je in hemelsnaam een roze jeans zonder op Barbie te lijken? Thank God for Pinterest! Een witte blouse en wat neutrale accessoires and you're good to go. Ik zou 'm ook wel dragen met een grijze T-shirt, zwarte blazer en pumps. Of misschien met een kaki trui'tje en beige Vans? Nog suggesties?

Where to buy?
1 / 2 / 3 / 4

August 7, 2013

3 maal 7


Het begint stilaan een gewoonte te worden om met mijn verjaardag een narcistische post te schrijven in combinatie met wat foto's 'uit de oude doos' (zie hier en hier), dus bij deze doe ik niet anders. Shit zeg, éénentwintig. Ik zou liegen mocht ik zeggen dat ik nog niet bij dit cijfertje heb stilgestaan. Maar goed, mijn twintigste levensjaar was er één om snel te vergeten (grotendeels toch), dus ik ben ervan overtuigd dat het getal 21 mij wel wat geluk zal brengen. 7 is mijn geluksgetal, dus 3 keer 7 worden op 7 augustus? Da's meant to be!

Care to take a trip down memory lane with me?
7 jaar en al een tattoo?! / Enkele maanden oud...
De eerste kennismaking met mijn broertje
Boer en boerin spelen
Finland, zo'n 10 jaar terug
2 cuties
Exact 18 jaar geleden! Hiep, hiep, hiep... Hoera!

August 3, 2013

A few favourites #2

  • NUXE Rêve de Miel Baume Lèvres /// When in France, buy French skincare. Of in dit geval: lipcare. Blijkbaar is deze lippenbalsem een soort holy grail in de beautywereld, dus natuurlijk kon ik niet achterblijven. Maar dit product heeft zijn succes wel verdiend hoor - als voormalig 'lippenbalsemjunkie' weet ik waarover ik spreek. Ruikt heel lekker, smeert goed uit, is niet té vettig maar ook niet te droog, maakt je lippen boterzacht en houdt ze gewoon heel de dag gehydrateerd. Eén minpunt: het potje is niet zo hygiënisch (kernwoorden: vinger, bacteriën, lippenbalsem...).
  • Too Faced Shadow Insurance /// Tot voor kort had ik nog nooit van primers gehoord. Nu kan ik niet meer zonder - of toch niet zonder deze oogshaduw primer. Dit is magic in een blauwe tube'tje, neem dat van mij aan. Waar mijn oogschaduw vroeger al na 2 uur tekenen van verval toonde, kan ik nu zonder zorgen een hele nacht doorfeesten - mijn oogschaduw ziet er the day after nog steeds tip-top in orde uit. Dit wordt een levenslange rebuy, vrees ik.
  • Lancôme Hypnôse Doll Eyes Waterproof /// Mijn liefde voor deze mascara heb ik al eens met jullie gedeeld, maar deze waterproof versie heeft mijn zomer een stuk zorgelozer gemaakt. Zee, zwembad, tranen, regen, zweet... My eyes survived it all, met dank aan deze fantastische mascara.

August 1, 2013

July #instadiary


July, you've been good to me. Een beetje té goed zelfs, aangezien ik amper thuis ben geweest... Maar dat noemt men vakantie zeker?! Augustus staat volledig in het teken van mijn herexamens - buiten van kot verhuizen en het vieren van mijn verjaardag - dus dan zal ik waarschijnlijk vol weemoed terugdenken aan deze fantastische zomermaand. Gelukkig heb ik veel geïnstagramd en kan ik zo wat foto's herbekijken als ik het tijdens het blokken wat moeilijk heb (stiekem nu al). See you 1 september voor mijn derde #instadiary!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Mijn reisverslag(en) over Valencia kan je hier vinden! 100%'jes blijven de beste reisboekjes, vind ik // Zucht, ik wil terug... // Hopla, #selfie op 't strand // VLC > CLR // Dit is de reden waarom ik graag met het vliegtuig reis // Dolce far niente // Lange babbelavonden met An worden NOG leuker als er goede wijn bij betrokken is ;-) // Verse framboosjes // Een #tbt naar Dour '12 - modderbad modderzee


Laura in't groen // Een pols vol herinneringen // Gelukkig scheen de zon dit jaar wél op Dour Festival // Dour, c'est la vie... // En ja, ik heb er de zon zien opkomen... // Op de nationale feestdag bezocht ik met papa enkele Brusselse antiekwinkels (hier staat hij in Stefantiek - schoon, maar duur!) in plaats van de kroning van Koning Filip te vieren... Belgen hé! // Gelukkig zagen we hem her en der in de stad verschijnen // Healthy breakfast // Jazz (mijn vriendin, niet het muziekgenre) + Afrika = tattoo


Gentse Feesten! Polé Polé (aan de Gras- en Korenlei) om precies te zijn // Japanse slash Brusselse date met Thomas, mijn beste vriend (die ik veel te weinig zie) // Mijn tweede bezoek aan #GF13 - hier in het Baudelopark // Het ontdekken van 'de witte randjes' // Verse oesters proeven in Bretagne // Plouër-sur-Rance, het dorpje waar we 7 nachten verbleven // Solden! Maje! Zegt genoeg... // Een sportfreak als papa mee op vakantie hebben heeft zo zijn voordelen: een looptochtje van zo'n 6 kilometer (zonder stoppen!) // Het Laatste Avondmaal (in Bretagne althans) was er eentje om U tegen te zeggen: tonijn, recht uit de zee - délicieux