June 30, 2014

Across Central-Europe

Image and video hosting by TinyPic

Als alles goed is gegaan (met die spoorstaking van de socialistische vakbond...)  zitten mijn broer en ik momenteel in de nachttrein van Keulen naar Wenen. Onze reis met de InterRail door Centraal-Europa  staat al een tijdje vast, maar stiekem hebben we ons nog niet zo goed voorbereid en nog niet al te veel gepland. Deels bewust, deels omdat de grote vakantie hier wel érg snel was en we beiden andere dingen aan ons hoofd hadden. 'A l'aise' en 'we zien wel' zullen de komende weken ons motto worden. Net als 'flexibel zijn' en 'geduld is een schone deugd' vooraan in ons mentaal lexicon zullen komen te staan. Dit is de eerste keer dat ik zo 'onvoorbereid' op reis vertrek (al maakt dit feit de InterRail trip juist enorm spannend), dus tips over Wenen, Boedapest, Praag en Berlijn (onze voorlopige bestemmingen) zijn zéker welkom... Auf Wiedersehen! Búcsú! Sbohem!

June 29, 2014

Sunday bliss 15/52: Dour special

 Image and video hosting by TinyPic

Gisteren was ik bruidsmeisje op de trouw van mijn nicht, vanaf morgen ben ik een dikke 2 weken op reis en direct erna ga ik naar Dour Festival! Voorlopig hou ik het hier op blogvlak nog wat rustig (hopelijk geven die 2 weken in 't buitenland mij terug wat inspiratie en goesting), maar ik heb mijn goede vriend Wesley gevraagd om in de tussentijd 4 afspeellijstjes samen te stellen die gelijk staan aan de 4 dagen die Dour telt. Elke afspeellijst bestaat uit 7 artiesten van een welbepaalde dag. Zo kunnen mensen die naar Dour gaan misschien enkele nieuwe artiesten ontdekken (en al een prequel van Dour beleven) of kan Wesley mensen overtuigen om tóch dat ticket te kopen. Wes is ondertussen al een Dour ancient dus vertrouwde ik hem met een gerust hart deze (toch wel moeilijke) taak toe. Hopelijk genieten jullie even hard van Wes' keuzes als ik en ik zie jullie 21 juli (of iets later) terug! XXX Laura

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Allereerst ben ik Laura enorm dankbaar. Ik ben grote fan van haar 'Sunday bliss' en ik voel me dan ook vereerd dat ze aan mij dacht voor deze 'Sunday bliss: Dour special'! Het haast paradijselijke Dour Festival in het zuiden van dit Belgenlandje is by far mijn lievelingsfestival; eentje waar ik elk jaar vol ongeduld en met veel verlangen naar uitkijk. Het is dan ook meer dan normaal dat ik geen enkel moment getwijfeld heb om deze 'challenge' aan te nemen. Waarom 'challenge'? Wel, neem de line-up er eens bij en je weet waar ik het over heb: die is gewoonweg on-ge-loof-lijk goed. Om maar te zwijgen over DONDERDAG, de eerste festivaldag (en deze eerste 'Sunday bliss'). Een overvloed aan geweldige artiesten en dus een heuse opgave om 'maar' 7 nummers te selecteren. De geniale SOHN heb ik laten passeren en zelfs Bonobo, mijn eeuwige liefde, heb ik met pijn in het hart 'genegeerd' bij het selecteren. Auwtch. Keuzestress bij het maken van muzieklijstjes, maak dat mee.

Maar dit betekent niet dat de gekozen nummers en diens artiesten minderwaardig zijn. Integendeel!
  1. Julio Bashmore - Peppermint
  2. Shadow Child - The Only One
  3. Gramatik - In This Whole World
  4. Chris Brown ft. Busta Rhymes & Lil Wayne - Look At Me Now (RL Grime Remix)
  5. Bondax - Giving It All
  6. Boddika & Joy Orbinson - Mercy (Boddika VIP)
  7. Chris Liebing - Ping Pong Pineapple

Met deze 7 nummers wou ik ook de diversiteit van Dour onderstrepen: Gramatik met zijn downtempo funk hip hop beats; typische summer tunes van Julio Bashmore & Bondax waar je ongetwijfeld een brede glimlach van krijgt; keuze te over bij de technoheads: zin voor wat gepolijste techno van Boddika of eerder stampende techno à la Chris Liebing? En wat als je zin om je verstand op 0 te zetten en gewoon te skanken op harde 'bass' muziek? Vergeet de drum'n'bass tent en ga naar de behoorlijk epische RL Grime met zijn combinatie van hip hop en bass (beter bekent als 'trap' muziek). Andere artiesten om ook naar uit te kijken: Chet Faker, Darkside, Blood Red Shoes, Mount Kimbie, Soulfly, Blawan, Jeff Mills... En natuurlijk ook SOHN en Bonobo!

Ik constateer dat donderdag meteen een moeilijke (of liever: de moeilijkste) dag zal worden om uit te stippelen. Maar kom, we mogen niet klagen. Met deze geweldige artiesten wordt het festival meteen goed ingezet; ik kon mij in ieder geval geen betere start wensen.

- Wesley

June 20, 2014

Black bootie bitches

Can't. Help. It... Must. Blog. Now... Vanaf 'vaarwel' begint het gemis, toch? En nu de examens gedaan zijn, mijn InterRailtrip door Centraal-Europa begint te lonken, het Dourticket is gekocht, het vast contract voor de leukste studentenjob ever binnen is en het drukste en meest stressy gedeelte van de verhuis achter ons ligt, komt mijn zin om te bloggen ook weer piepen. Trouwe lezers weten dat ze hier voor de nieuwste trends en 'fashion musthaves' aan 't verkeerde adres zijn, maar tijdloze klassiekers en sobere doch edgy kledij; daar weet ik wel een klein beetje veel van. Vandaag op 't menu: zwarte enkellaarsjes! Hoeven geen introductie, me dunkt (misschien ook omdat ik - net zoals Flair elk jaar een 'sex met de ex'- artikel publiceert - nogal vaak in herhaling val). Mij mogen ze gerust een black bootie bitch noemen, jou ook?

Image and video hosting by TinyPic
1/ Atelier Do Sopato 2/ Rachel Comey 3/ Eram 4/ AllSaints 5/ Sacha 6/ Eram 7/ Selected Femme 8/ Rachel Comey

June 12, 2014

I'll be right back

Image and video hosting by TinyPic

Ik leef nog hoor, maar jullie geen zorgen. Examens, de verhuis en een leuk offline tijdverdrijf hebben er voor gezorgd dat het hier de laatste weken nogal stil is... Ik maak er mijn werk van om deze zomer Laura Pauline K. te vernieuwen en deze blog interessant(er) en boeiend(er) te maken voor mezelf en (vooral) voor jullie. Kus en tot snel! Ik ben terug voor je 't weet. (En in de tussentijd kan je mij natuurlijk altijd op Instagram stalken.)

June 3, 2014

May #instadiary

Image and video hosting by TinyPic

Contrast: stijlvolle (maar ook pijnlijke) All Saints pumps tegenover vuile New Balance sneakers // Uitnodiging voor de opening & Other Stories Antwerpen in de bus, yay // #healthybreakfast, dat was lang geleden // Happy indeed, met gratis champagne en accessoires op de & Other Stories opening (ik heb de bad ass oorbellen uiteindelijk geruild voor dit kettinkje) // Psychedelische spiegels // #tbt // Late night knutselen met IUMI Steckdesign - binnenkort krijgen jullie een rondleiding in mijn nieuwe kamer, beloofd // Maar hier toch al een kleine sneak peak... // 7,5 kilometer gelopen met mijn nichtje en 'pluspapa' Dirk (sportieve familie, wij)

Image and video hosting by TinyPic

With my head in the clouds (toch de laatste weken) // Schaamteloze #selfie, hehe // Gent + een vuil dakraam = ♥ // The queen of Whales (a.k.a. Déa) op bezoek in Brussel - ook een sneak peak van ons appartement daar, trouwens // Educatief vrijgezellenfeestje van mijn nicht Eline: een rondleiding én boottochtje in Gent (+ fancy schmancy etentje in Volta, hmm) // Dit weekend vond de officiële verhuis plaats... Daa-aag groot geel huisje op de hoek van 't straat. Wat fijn om hierin te mogen opgroeien, maar nu is 't tijd om andere oorden te verkennen...