September 24, 2013

Maastricht - first impressions


Hoi hôôôi! Na een jaartje Geschiedenis in Gent, studeert mijn broer sinds kort European Studies aan de Universiteit van Maastricht. Het schooljaar start daar al begin september, dus hij heeft al enkele weken gehad om de stad te verkennen. En dit weekend heb ik zijn kennis van en oriëntatie in de stad eens mogen testen, heel erg leuk! Een echte local is hij nog niet, maar lang zal dat niet meer duren... Ik blijf mij trouwens verbazen over de openheid en innovativiteit van Nederland(se steden). We kunnen nog wat leren van onze noorderburen, zo veel is zeker. En zoals de titel van deze blogpost al duidelijk maakt: dit zijn mijn eerste indrukken van Maastricht - er volgen sowieso nog meer posts over dit excentrieke stadje! Wat dus betekent, broertje, dat ik daar heel snel terug zal staan...


Een adresje voor de hippe vogels onder ons: Traders Pop! Vooraan in de winkel (of mag ik dat niet zeggen tegen een concept store?) liggen merken à la Samsoe & Samsoe, Vans, Cheap Monday... Achteraan vind je vintage spullen.

Een muur vol €1 kaartjes
Café Zondag is ook één van de hippere Maastrichtse adresjes. Lekkere koffies en broodjes! Helaas vielen de pintjes wel klein uit...
Maastricht ligt dicht bij Luik - we konden het dus niet laten een Luikse wafel te verorberen.

Je kan Maastricht niet verlaten zonder een bezoekje aan Selexyz Dominicanen. Selexyz wadde?! Een grote boekenwinkel in een oude kloosterkerk. Eén woord: wow.

Het is en blijft Nederland...
"Ja hoor mama, alles toppie in Maastricht!"

7 comments:

 1. Dit doet me spijt krijgen dat ik er al zolang niet meer geweest ben! Vroeger kwam ik er zo rond kerst nog wel eens winkelen met ons gezin, maar da's al eeuwen geleden. Tijd om nog eens terug te gaan ;)

  ReplyDelete
 2. Ik ga die adresjes noteren want ik ga eind november een weekend naar maastricht!
  Ziet er zalig uit!
  X

  ReplyDelete
 3. "Allez jong, Maastriiiiich" *tot zover mijn imitatie van een Maastrichts dialect. Ziet er tof uit daar. En haha, die laatste foto, heerlijk!

  ReplyDelete
 4. Maastricht is plezant! Ik kom er graag maar veel te weinig helaas.

  ReplyDelete
 5. Haha zo'n fijne post (en zalige foto die laatste, je broer lijkt erg op jou!). Ik woon op een half uurtje van Maastricht en kom er zo nu en dan wel eens, maar je hebt me toch nieuwe adresjes gegeven om te ontdekken! Boekenwinkel is top hé!

  ReplyDelete
 6. Hahahaha, die laatste foto! En ik ben één keertje in Maastricht geweest en moest na 3 uurtjes alweer verder. Ik heb wel nét genoeg gezien om te weten dat ik zeker nog eens terug wil! Leuke post, ik heb een aantal adresjes genoteerd en hou ook zeker de toekomstige posts in het oog ;-) xo

  ReplyDelete