May 7, 2014

New bedroom, new ideas

Image and video hosting by TinyPic
En nee, mensen met een dirty mind; met die new ideas bedoel ik geen seksperimenten, maar nieuwe ideeën op vlak van interieur! Zoals jullie ondertussen wel weten, verhuizen wij binnenkort. Naar Brussel bij papa en naar de kust bij mama. Hoewel ik ons appartement in centrum Brussel ontzettend mooi vind, denk ik toch dat mama's appartement het meeste 'thuis' zal voelen. Niet alleen omdat mijn mama daar zal zijn (en mama's staan gelijk aan 'thuis', toch?), maar ook omdat ik er mijn eigen, kleine kamertje from scratch mag inrichten (papa huurt, bij hem kunnen we niet veel veranderen). 't Is een nieuwbouwappartement, dus zijn we wat inspiratie gaan zoeken bij de Scandinavische, iets 'koelere' en minimalistische interieurs. Niet alleen omdat ons appartement die stijl 'vraagt' (de warme kleuren en etnische stijl van ons oude huis passen hier niet echt meer), maar ook omdat we die stijl mooi vinden, uiteraard. Mama en ik hebben van zodra de verkoop rond was, een geheim Pinterestbord aangemaakt om onze interieurideeën bij te houden en uit te wisselen en zijn hierdoor op heel leuke ideeën gestoten. Onder andere ideeën voor mijn nieuwe kamer, die ik nu graag met jullie wil delen... 't Is iets totáál anders dan mijn oude kamer, maar ik vind het onderhand wel tijd geworden voor een wat soberder en tijdlozer interieur.

1/ Deze eerste foto is niet enkel een idee, want het woods- behangpapier van Cole & Son hangt al enkele weken aan één muur in mijn slaapkamer. Ik vind het nog altijd een beetje schrikken bij het binnenkomen, maar dat zal wel wennen als er meubels in mijn kamer zullen staan. Nog een ander ideetje uit deze foto zijn de plankjes met de boeken op. Mijn nieuwe kamer is kleiner dan mijn oude, dus ik zal wat manieren moeten vinden om mijn boeken en andere prullaria op uit te stallen. 2/ Opnieuw: die plankjes! Ik denk er ook aan wat plankjes boven mijn bed te hangen (want handig om een nachtlampje aan te hangen). Tegen zo'n ingekaderde foto's of grafische prints zeg ik ook geen nee. En dat bedlinnen kan mij ook bekoren (te donker of te druk geprint bedlinnen is sowieso een no go in een witte kamer).

Image and video hosting by TinyPic

3/ De kledij is niet mijn ding, maar dat DIY- kledingrek: gimme gimme gimme! Mijn mama is momenteel een ingebouwde kast aan 't laten maken om in de traphal ('t is een duplexappartement) te plaatsen en waar ik mijn kleren dan in kwijt kan, maar voor spullen die je vaak aandoet is dit kledingrekje wel erg handig. En 't brengt wat kleur in de kamer, dat ook. 4/ Die lampjes! Dat bedlinnen! Helemaal mijn ding. Iemand een idee waar je soortgelijke lampjes kan vinden?

Image and video hosting by TinyPic

5/ Elke kamer in het appartement heeft schuine muren (naast een duplex- is het ook een dakappartement), dus kasten plaatsen is een moeilijke taak. Deze plankjes bewijzen opnieuw hun nut. En wat 'n mooi schapenvel, ook. 6/ In mijn oude kamer staat een grote, goudomrande spiegel op de schouw. Ik vond het eerst ontzettend jammer dat ik 'm niet naar mijn nieuwe kamer mee kon nemen, maar deze foto bewijst wel dat zwart, wit en goud toch goed bij elkaar passen... Fingers crossed dat de spiegel ook mooi in mijn nieuwe kamer zal staan.

Image and video hosting by TinyPic

7/ Deze handgemaakte IUMI design- lamp wordt de hoofdverlichting in mijn kamer. Mama en ik proberen niet alles bij IKEA te kopen (tot nu toe hebben we er enkel mijn bed gekocht), maar vooral te investeren in duurzame, handgemaakte stuks. Deze Aion- lamp kan je zelf in elkaar steken én je hebt er zelfs geen lijm of schroef voor nodig. En 't ziet er nog design uit ook, waar of waar? ;-)

Alle foto's via Pinterest

10 comments:

 1. Zoveel fijne inspiratie! Ik wou dat rek ook heel graag maken voor op mijn kamer, maar ik had geen kleerkast, dus het moest vooruit gaan en dan is het een ikea exemplaar geworden. Als ik nog eens verhuis, wil ik dat zeker proberen!
  En zo'n lampjes lenen wij gewoon van dries van noten als wij die nodig hebben voor een feest (vriendjes zijn met het neefje van heeft zo zijn voordelen), maar als je googlet of lampenslinger of iets dergelijks, vind je er wel wat!

  ReplyDelete
 2. LEUK! Mijn Pinterest board 'MY HOUSE, MY HOME' is tegenwoordig ook mijn favoriet. Ik verhuis volgend jaar waarschijnlijk ook (zoals ik je al vertelde), en heb dus ook weer wat inspiratie nodig voor mijn nieuwe kamer. Die ik deze keer ook wat soberder wil inrichten, maar wel met kleuraccenten, dat blijf ik appreciëren. ;) Die lampjes zijn ook mijn favoriet, wij hebben er thuis al jaren zo'n liggen, dus ik ga eens aan mijn papa vragen waar hij die vandaan heeft gehaald, en laat het je dan zeker weten! ;)

  ReplyDelete
 3. O leuk!! uit afwachting van een nieuw appartement (en een eindelijke beslissing van waar ik nu eens zal gaan wonen :-) haha) ben ik ook al serieus aan het pinteresten! Scandinavisch interieur zal het zijn!! :-) de lampjes en de plankjes zijn wel ook echt super! Ik zie het al helemaal goed komen met da behangetje :-) !!

  ReplyDelete
 4. Supermooie inspiratie! Ben benieuwd wat je er van gaat maken!

  ReplyDelete
 5. Leuke inspiratie!
  Ik ben zelf ook op zoek naar inspiratie voor een nieuwe kamer aangezien de mijne dringend een make-over nodig heeft.

  ReplyDelete
 6. Woww, je oude kamer lijkt superhard op die van een vriendin van mij :) Nummertje vier is trouwens helemaal mijn ding, die lampjes!

  ReplyDelete
 7. Heel heel mooi Laura! Ben benieuwd naar je kamer als hij helemaal af is. Die lampjes, misschien kan je eens kijken bij Blokker of Casa? Volgens mij kan je dat heel erg goedkoop vinden!

  ReplyDelete
 8. Deze inspiratie is super! Ik vind decoreren echt fijn, en vond het helemaal geweldig om mijn kot te mogen inrichten. Veel succes met het uitwerken van al je plannen. Het resultaat gaat prachtig zijn, ik voel het! xo

  ReplyDelete
 9. Zoveel fijne inspiratie! Moest ik men kamer willen herinrichten, het zou een oneindig werk zijn want ik zou alles telkens weer nog beter willen doen!

  Astrid
  http://thankgod-itsfashion.blogspot.be

  ReplyDelete
 10. Ze verkochten zulke lampjes in de tuincollectie 2014 bij Ikea!

  ReplyDelete