August 29, 2011

TRAVEL STORIES | 1 day in London


Londen heen en terug op 1 dag? Vermoeiend, maar oh zo leuk! Mijn nonkel organiseert al 3 jaar 1x per jaar een dagtrip naar een grootstad. De eerste keer naar Parijs, de tweede keer naar Amsterdam en deze derde keer dus naar Londen. Zoals ik al eerder op mijn blog had vermeld was dit mijn 4e bezoek aan Londen - maar zeker niet mijn laatste! We gingen niet met de Eurostar (zoals ik de 3 andere keren ervoor was gereisd) maar met de bus én ferri. Gezellig, maar wel véél te lang. De heen- en terugreis duurde bijna even lang als het bezoeken van Londen zelf. 


Omdat ik met familie op stap was (met mijn mama, (andere) nonkel, tante en achternicht) moesten er afspraken gemaakt worden omtrent welke buurt we wouden bezoeken en wat we wouden doen. Dat was gelukkig snel duidelijk: eerst onze nicht, haar man en kindje bezoeken in Brixton en dan met de bus naar Regent Street om zo door te stappen naar Oxford Street. Ik hou persoonlijk meer van de buurten Shoreditch of Camden Town, maar aangezien iedereen aan z'n trekken moet komen op shopping-vlak kozen we voor de commerciëlere buurt. 


Het was de eerste keer dat ik 3-maanden oude Amy zag, maar ik was op slag verliefd op haar schattig snoetje! Mijn nicht en haar man wonen in de benedenverdieping van een huisje in Brixton. Ook al is Brixton een beetje een 'achterbuurt', het is er heel gezellig en multicultureel. 


Ik denk dat ik nog nooit zo erg aan 'snelshopping' heb gedaan als deze keer in Londen. Doel? Zo veel mogelijk winkels binnen in 3 à 4 uur! All Saints, Topshop, River Island, Pull & Bear... Het zijn stuk voor stuk zo'n mooie, maar ook zo'n grote winkels! Topshop was zelfs té groot voor mij - door het mega aanbod en dus de overvloed aan kleren, schoenen en accessoires had ik zelfs geen zin meer om iets te kopen. De lange rij aan de kassa kon daar ook wel iets mee te maken hebben. Maar bij All Saints, River Island en Pull & Bear heb ik wel wat dingen kunnen scoren - maar die aankopen toon ik nog wel.


De weersvoorspellingen op het internet hadden ons wijsgemaakt dat het zonnig ging zijn. Dat was het ook, met af en toe een ferme regenbui er tussendoor. Natuurlijk hadden we maar 1 paraplu mee (voor 5) en geen regenjassen. Maar ach, Londen en regen zullen altijd bij elkaar horen zeker?

18 comments:

 1. thanks for following, love the shoe pic!

  ReplyDelete
 2. Heel leuke foto's van de baby! en van Londen! Regen en zonneschijn = mooi op foto! :) Toen ik in Londen was, in Top Shop, heb ik ook niks gekocht omdat er téveel volk was, teveel kleren, enz... echt jammer!

  ReplyDelete
 3. oooh, dat kindje is zo zo lief! All Saints heeft een super collectie, jammer dat hij in België zo duur is! ze hebben er dit seizoen suuuuuuuper mooie laarsjes :) In londen leek hij beter binnen mijn budget te passen :) Die grote topshop schrok mij ook af, maar tegenover Harrods is een kleinere en daar heb ik wél een aantal dingetjes gekocht ^^ x

  ReplyDelete
 4. Wat een super leuk postje, ik wou dat ik ook meer van dit alles kon.

  Maarja :)


  Groetjes
  Eline's Photography

  ps: kom zeker ook is langs mijn blogje: http://elinesphotography.blogspot.com/2011/08/al-ooit-verslaafd-geweest-aan-tv-serie.html
  ik verkoop ook enkele spulletjes interesse neem een kijkje op : http://www.facebook.com/media/set/?set=a.197245223673798.49993.171796632885324

  ReplyDelete
 5. Ik ben ook een keer op een dag heen en weer geweest naar Londen, is goed te doen! En ik houd sowieso van die stad. Mooie foto's!

  ReplyDelete
 6. Lovely London! Ben benieuwd naar je aankopen xx

  ReplyDelete
 7. wow in 1 dag! En ik vond 3 dagen al zo vermoeiend, haha! Appart dat je dan die ochtend in Londen zit en sávonds weer in NL. Erg mooie foto's!x

  ReplyDelete
 8. Hele leuke post met -zoals altijd- prachtige foto's :)

  ReplyDelete
 9. I love London, great pictures!
  And Amy is adorable!

  x Krizia

  Shark Attack - Fashion Blog

  ReplyDelete
 10. Fijne post! En ik heb hetzeflde probleem met topshop, ik heb daar toen 1 ding gekocht, wat een miskoop bleek, ik raakte daar ook helemaal in de war want het is zo groot en zo veel dat mijn goesting over gaat. Wel jammer!

  ReplyDelete
 11. wauw je maakt echt te gekke foto's

  love it!!

  xx

  ReplyDelete
 12. Mooiste babyfoto ooit!!
  Ik volg je blog met veel plezier. De foto's zijn steeds wowie

  ReplyDelete
 13. Dank je voor je comment!
  Ik ben niet bij de mannenafdeling geweest (oops), maar ik heb van verschillende mannelijke bloggers gehoord dat ze wel wat teleurgesteld waren in het mannen-gedeelte (vooral qua grootte dan).

  x Krizia

  ReplyDelete
 14. London, my favourite place on earth! Ben onlangs ook één dagje heen en weer gegaan - gelukkig wel met de Eurostar, en ik was echt exhausted aan het eind van de dag!! Wel superleuk dat jullie als familie zo'n uitstapjes doen :) En, comme toujours, prachtige foto's!

  ReplyDelete
 15. ooh leuk, stiekem zou ik even naar camden town zijn ontsnapt ;) ben benieuwd naar je aankoopjes !

  ReplyDelete
 16. De foto van die handen! zo mooi :)
  Ik geef een ketting weg, kom dus zeker eens langs op m'n blog! liefs xx

  ReplyDelete
 17. Die foto in de regen is echt prachtig! En die foto van de handjes/handen ook trouwens :). Ik wil zo graag nog eens naar londen! Volgende zomer zou ik het liefst door Engeland trekken/rijden. Nu iemand vinden om mee te gaan :).

  ReplyDelete
 18. Mooie foto's, en Londen lijkt me echt superleuk :) Ben er zelf nog niet geweest maar 't moet er zeker nog eens van komen!

  ReplyDelete