September 2, 2011

Working in a 7 For All Mankind-store


Om eerlijk te zijn: voor ik in de 7 For All Mankind winkel van Nieuwpoort begon te werken had ik eigenlijk amper van het merk gehoord. Ik had af en toe wel eens een advertentie zien staan in de Glam*It, ELLE of Knack Weekend en ik wist wel dat het een jeansmerk was, maar meer? Neen. Toen ik midden juli noodgedwongen uit de horeca was gestapt, moest ik natuurlijk op zoek naar een andere vakantiejob. Liefst aan zee, liefst met vaste uren, liefst nog in juli en liefst niét in de horeca. "Moeilijk", vonden de dames van het uitzendkantoor. Tot ze zich herinnerden dat Liu Jo en 7 For All Mankind nog een jobstudent zochten. Ik mocht dezelfde dag nog gaan solliciteren samen met 2 andere meisjes, maar ik was The Chosen One. Goed voor mijn zelfvertrouwen, want door in de horeca te werken had mijn zelfvertrouwen een ferme deuk gekregen en zat ik nogal te twijfelen aan mezelf. De volgende dag mocht ik dus aan de slag - in Liu Jo én 7 For All Mankind. Maar dat werd snel alleen maar 7 For All Mankind want in Liu Jo stonden ze al met genoeg verkoopsters. 


Tot zover dus mijn vakantiejob-verhaal. Ik was blij dat ik constant in 'De Seven' mocht staan aangezien ik mij beter kon identificeren als een 7 For All Mankind-meisje dan als een Liu Jo-dame. Begrijp me niet verkeerd: Liu Jo is een heel mooi merk, maar iets te chique voor mij.


Wat maakt een 7 For All Mankind-jeans nu zo bijzonder? "De prijs", zullen velen antwoorden. En daar kan ik hen geen ongelijk in geven: zo'n 200 euro voor een jeans is een groot bedrag. Als je het perfecte maatje hebt zul je geen moeite hebben om een mooie jeans bij bv. H&M te vinden. Maar als je bv. een buikje, brede heupen, dikkere billen of 'geen poep' hebt zal je het vast veel moeilijker hebben om een flatterende jeans bij H&M te vinden. Bij 7 For All Mankind betaal je niet alleen voor de broek. Je betaald eigenlijk ook voor de persoonlijke service. Veel mensen weten hun maatje niet, laat staan het model dat hun het beste flatteert. En daarvoor zijn wij, de verkoopsters, er dus om hen daarin te begeleiden. Het lijkt misschien logisch dat een mevrouw met een maatje meer niet staat met een skinny-jeans, maar vaak weet die mevrouw dat zelf niet. 

Een andere bijzonder aspect van een 7 For All Mankind jeans? Als je de perfecte maat aan hebt zit hij als een tweede huid! Een 7-jeans mag je nooit te groot kopen maar altijd 'juist-juist'. Ook beperkt 7 For All Mankind zich niet alleen tot klassieke modellen en kleuren maar durven ze te experimenteren met verschillende stoffen, vreemde prints en hippe modellen. Voor moeder én dochter dus (en vader en zoon - want 7 For All Mankind is er ook voor mannen). 


Is het enige dat je nog afschrikt om een 7 For All Mankind-jeans te kopen de prijs? Geen nood, ik zou ook nooit een 7 aan volle prijs kopen. Voor een student (zoals ik) is €179 - de laagste prijs - een klein fortuin waard. Mijn tip? Wacht tot de solden. Een 7-winkel ligt er tijdens de solden niét als een H&M bij dus laat je zeker niet afschrikken om eens binnen te gaan (alles ligt mooi geordend). In het begin van de solden geven ze zo'n 30% en tegen het einde 50% (waar ik werkte toch). En 179-30% = 125,3. Dat is toch al een serieus verschil hè? 

En, 7 For All Mankind's slogan is niet voor niets: 'Look and feel incredible at any moment'.

Even ter informatie: (1) Ik ben niet betaald om zo'n lovende dingen over 7 For All Mankind te schrijven, ik  sta voor 100% achter alles wat ik hier heb geschreven. (2) De foto's heb ik genomen toen ik er werkte (voor op de facebookpagina). (3) Door hier te werken ben ik een echte jeans-girl geworden. Ik merk het direct als iemand een 7-jeans aan heeft, beroepsmisvorming zeker? ;-) (4) Dit is de leukste plaats waar ik tot nu toe gewerkt heb: leuke collega's, appreciatie voor het werk dat je doet, losse sfeer en mijn vakantiejob voor volgend jaar staat al vast!

4 comments:

 1. Tof!
  Ik ga zeker eens zo'n broek passen.
  Ben benieuwd!

  x Krizia

  Shark Attack - Fashion Blog

  ReplyDelete
 2. Oh wat leuk dat je in 'De Seven' werkt haha :-) Ik wil al een tijdje naar de nieuwe winkel in de Schuttershofstraat in Antwerpen gaan, maar ben er nog steeds niet geraakt.. Ben wel helemaal weg van het merk, ook veel van mijn vriendinnen dragen enkel en alleen nog For All Mankind!

  Lijkt me echt een heel leuke vakantiejob, lucky you! :)

  ReplyDelete
 3. je hebt waarschijnlijk gelijk maar ik vind het ongelooflijk moeilijk om de juiste jeans te vinden! heb geen 7 jeans, draag tegenwoordig alleen maar boyfriend jeans omdat die gewoon altijd goed zitten! geweldige job heb jij

  ReplyDelete
 4. ziet er wel leuk uit maar ik ben helemaal geen broeken/jeans meisje ^^

  ReplyDelete