July 18, 2012

Dolce Italia - part 1


Om met een cliché te beginnen: Ciao! Ik ben al enkele dagen terug van een heel erg leuke en relaxte vakantie in Italië en het bekijken van deze foto's doet mijn 'Ik-wil-terug-gevoel'-gevoel geen goed, integendeel. Mijn ouders, broer, lief, tante, neefje en ik verbleven in een Azienda Agricola in het dorpje Corno di Rosazzo (aan de Sloveense grens), gelegen in de de provincie Udine in de regio Friuli-Venezia Giulia (voor meer info over de streek, klik hier). In vergelijking met Toscane of Umbrië (waar ik allebei al naartoe ben geweest) was deze streek absoluut niet toeristisch. Maar dat vonden wij een grote plus! De provincie Udine is gekend om zijn wijn, waardoor je overal wijngaarden kon spotten - en overal wijn kon proeven, uiteraard! Ons huisje was gelegen op een (heel steile) heuvel waardoor we iedere dag van een prachtig uitzicht konden genieten, al was de klim ernaartoe ook wel enorm de moeite (amai mijn bilspieren!). En oh ja: het was er de eerste week zo'n 35°C. Hier zullen geen foto's verschijnen van hoe we eruit zagen na onze klim in die temperatuur, dat spreekt voor zich, haha.

De bladeren van de boom voor ons huisje leken verdacht veel op cannabis-blaadjes!
Mijn neefje Sam had zich zelf ingesmeerd...
Cipressen vind je niet enkel terug in Toscane!
John Lennon is alive!
Ons uitzicht!
The boys... Van oud naar jong!

Tijdens onze eerste dagen was er juist een dorpsfeest aan de gang in Corno di Rosazzo en het EK Spanje-Italië vond ook juist plaats. De eigenares van de Azienda Agricola had een voetbalavond georganiseerd, maar dan met pasta, gefrituurde (en echte!) calamares en gamberoni (alla plancia) i.p.v. frieten en hamburgers. Het gele ding dat op een dikke plak boter lijkt heet polenta en is gemaakt van maïs (en niet zo lekker, maar Italianen zijn er wel zot van).

13 comments:

 1. Oh wauw, weer zo'n mooie foto's! Het ziet er daar supermooi uit!

  ReplyDelete
 2. Zo leuk! Ik geniet van je travel stories :) Je ziet er leuk uit op de foto's, Floris en je broer ook! Doe zo verder, zoals je je teksten nu doet, vind ik het perfect! :)

  ReplyDelete
 3. Dit lijkt me echt de meest idyllische, ontspannende, ja zelfs romantische vakantie! Heerlijk zeg! En bedankt voor de reisinfo, misschien moet ik die bestemming ooit ook maar eens overwegen...

  ReplyDelete
 4. dude ik ben niet eens naar italie geweest en IK krijg nog heimwee van deze foto's :D prachtige vakantieherinneringen, er zit heel veel gevoel in. Supermooie foto's!

  ReplyDelete
 5. Wat een prachtige omgeving! Xo

  Www.tw-of.blogspot.com

  ReplyDelete
 6. Mooie foto's!
  Oh ja, de polenta experience heb ik ook al achter de rug. Flashuitstapje met een Italiaanse vriend naar zijn hometown Asti en we moesten dat proeven... Hmmmmm and smile :)

  <3

  ReplyDelete
 7. Zo'n mooie foto's Laura :) jij bent hier echt te goed in, haha. De vakantie zelf ziet er ook zalig uit, zon, familie, zwembad én het lief = tha best! x

  ReplyDelete
 8. Keischone foto's! Ziet eruit als een heerlijk ontspannende vakantie :)

  ReplyDelete
 9. lady i love your blog! je bent echt een verademing voor de belgische blog scene! zo anders, zo verfrissend! echt super!

  ReplyDelete
 10. Ziet er een geweldige reis uit :) heel veel zon, geweldig gezelschap en mooie natuur, veel meer heeft een mens niet nodig :)

  brunetteblogging.com

  ReplyDelete
 11. Ziet er super uit, en wat een uitzicht! Een reis om niet snel te vergeten... Ik heb jouw blog leren kennen via belmodo, en heb het gevoel dat ik nog dikwijls een kijkje ga komen nemen, leuke blog! X

  ReplyDelete
 12. Mooie foto's! Ziet er echt een topvakantie uit vol rust, leuke mensen en lekker eten. Perfect!

  ReplyDelete
 13. Dat zag er echt een leuke vakantie uit Laura, doet mij weer heimwee krijgen naar mijn eigen vakantie!

  ReplyDelete