February 5, 2013

Mother & daughter in London - pt. 1


Bijna exact een jaar na onze eerste gezamenlijke trip, vertrokken mijn mama en ik vrijdagochtend 01/02 opnieuw met de Eurostar naar Londen. Ik was ontzettend moe en heb bijgevolg bijna de hele rit geslapen - waardoor we, naar mijn gevoel, in no time in Londen waren. Als echte locals laadden we onze Oyster Card op en namen we de tube naar ons hotel - opnieuw het Imperial Hotel aan Russel Square. Geen luxe noch design, maar voor wie tevreden is met een vrij 'goedkope' en propere kamer, warm water, verwarming en een centrale ligging is dit het ideale hotel! Toen we onze kamer binnen kwamen, wachtte ons echter nog een verrassing: een 180° zicht over (een deel van) Londen! Wie spot het British Museum en London Eye? Volgende keer zit ik opnieuw in kamer 918!

Pad Thai
Na het uitpakken van onze valiezen, het bewonderen van het uitzicht en ons te hebben verwarmd aan een typisch Brits thee'tje, trokken we naar Covent Garden for some serious shopping! Omdat we vorig jaar zo enthousiast waren over SUDA, we honger hadden en geen zin hadden om iets anders te zoeken, besloten we dit Thaise eetcafé opnieuw een bezoekje te brengen. En opnieuw: superlekker! 


Shoppen is heel leuk om te doen, maar niet zo'n fotogenieke bezigheid. Van onze eerste dag in Londen heb ik dus niet veel foto's... Maar uit de onderstaande foto kan je wel opmaken dat we onze (of liever: mama's) portefeuille vaak hebben bovengehaald. De winkels (in de buurt van Covent Garden) die ik wel de moeite vind, zijn: COS, AllSaints (vind je eigenlijk overal in Londen), Urban Outfitters, Superga en Rokit (al vind ik die in Brick Lane wel beter).

De (voorlopige) buit
London by night. Aan zo'n uitzicht kan ik wel gewend raken!

Op zaterdag zijn mama en ik naar Notting Hill getrokken. Portobello Road om precies te zijn. Kijken op de kaart was niet nodig, we konden gewoon mee met de toeristenstroom. Ik had veel verwacht van Portobello Road, maar om eerlijk te zijn was ik nogal teleurgesteld, zeker in het begin van deze beroemde straat... Zo veel toeristen, zo veel onpersoonlijke winkels - niet mijn ding. Maar gelukkig: hoe verder we liepen, hoe leuker de kraampjes en het volk werden. Een tip: vertrek vroeg én begin Portobello Road aan het einde van de straat of - anders gezegd - in de omgekeerde richting!

De beroemde pastelkleurige huisjes.
Ik kon het niet laten in de tweedehands platenbakken te snuisteren. Bij 'reggae', of course!

Zaterdag hadden we ons ook mispakt aan het weer: het bleek veel kouder dan verwacht! Om ons te verwarmen zijn we Ground Floor Bar binnengestapt. Een warme chocolademelk (voor mij) en een pintje (mama) later konden we er weer tegenaan.

Angry Birds mutsen - te grappig om geen foto van te maken.

's Avonds hadden we afgesproken met onze nicht Sofie, die in Londen woont. We zijn op het juiste moment naar Londen gereisd, want binnenkort verhuist ze richting Cambridge (met haar man, dochter en toekomstig zoontje)! Omdat ze mama én 7 maanden zwanger is komt ze niet zo veel meer in Londen zelf (ze woont in Brixton), dus was het voor haar wel leuk om in het centrum af te spreken. Ze mocht ook het restaurant kiezen... en dat is Wahaca geworden. Een Mexicaanse eettent waar ze allerlei kleine gerechten (tapas- achtig) serveren. Delicious! Een aanrader.

Mmmmojito!

11 comments:

 1. Waw wat een hotel-uitzicht, daar zou ik ook geld voor neerlegen :)
  Ik wil zelf heel heel graag naar londen, en ik dacht ook altijd qua toeristische dingen genoeg te zien. Maar mij lijkt de stad ook mooier verder dan dat. Leuke tips die ik zeker ga noteren!

  EN OH HEMEL, zo een schone foto's!

  ReplyDelete
 2. Oh dat ziet er weer een heerlijk tripje uit! Fijn verslag!

  ReplyDelete
 3. Jouw verslagjes zijn altijd zo leuk! Prachtige foto's en supertof om te lezen :)
  Toen ik voor mijn 16e verjaardag samen met mijn mama naar Londen ging, hebben we ook in het Imperial Hotel geslapen. Meer moet dat voor mij niet zijn!

  Marie xx

  ReplyDelete
 4. Wat een mooie foto's! ik hoop dat je het leuk hebt gehad in London, echt een mooie stad
  XOXO IRene

  ReplyDelete
 5. Londen!!! Ben ook nog steeds verliefd en het is al veel te lang geleden... Ben benieuwd nr de shopping buit ;)

  ReplyDelete
 6. superleuke foto's Laura !!

  die ene van jouw midden in de massa is echt heel erg mooi !

  ReplyDelete
 7. zo'n toffe post, over mn favoriete stad :D
  Ik vond Notting Hill ook heel erg tegenvallen. Ben je naar the East End gegaan? Shoreditch en Hoxton? Da's echt een heel toffe buurt!
  xo Charlotte - aliceroxy

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hey Charlotte! Bedankt voor het compliment :)
   En ja hoor, ben naar East London gegaan, maar da's voor 'pt. 2'!

   Delete
 8. WEEEEERAL zo'n mooie foto's!
  you makin' me jealous

  ReplyDelete
 9. Leuke foto's!! Lijkt me een fijn tripje te zijn geweest.

  ReplyDelete