February 8, 2013

Mother & daughter in London - pt. 2


Eigenlijk wilden we zaterdag al naar Shoreditch gaan, maar aangezien de tubes (door werken) niet die richting uit reden, hielden we ons bezoek aan alternatief Londen voor zondag. En wat ben ik blij dat de tubes zaterdag niet reden! Brick Lane (en omgeving) wordt op zondag gewoon omgetoverd tot een waar vintage- én eetparadijs. Maar daarover straks meer, eerst was Spitalfields Market aan de beurt...


Voor super originele en goedkope spullen, moet je Spitalfields Market niet bezoeken. De laatste jaren is de markt meer en meer mainstream en zijn de prijzen duurder geworden. Desalniettemin is het er wel leuk vertoeven, zeker op zondag - wat moet je anders doen? Waarom zijn de winkels in België op zondag niet open? Shoppen op zondag is fun!

The gherkin.
Mijn haar is al lang he? ;-)
Hoewel mijn broer was thuisgebleven, is hij toch wel verwend geweest. Mede dankzij deze toffe winkel van Topman.

Na wat te hebben rondgeslenterd op Spitalfields Market, trokken mama en ik naar het meer alternatieve (Oost-)Londen. Toen we Shoreditch naderden en heel veel volk passeerden, hadden we door dat er iets te doen was: Brick Lane Market! Alle hallen en (ondergrondse) ruimtes stonden open en overal kon je vintage kopen en proeven van de wereldkeuken! Wat een leuke verrassing! Mama en ik waren na onze - toch wel - teleurstelling van Portobello Road, heel blij met de ontdekking. Overal waren kraampjes opgesteld en er was zo veel te zien en te beleven - een feest voor onze zintuigen. Dus, belangrijke tip: bezoek Shoreditch op een zondag!

Op de markt zelf hebben we geen vintage gekocht, maar mijn mama heeft in Blondie wel haar slag geslaan: 2 paar pumps voor 20£ elk. Wat een coole mama heb ik!
En opnieuw: snuisteren tussen de platen.

Aan al wie binnenkort naar Londen gaat en iets of wat van muziek houdt: bezoek Rough Trade! Deze muziekwinkel én coffeeshop (letterlijk: plaats waar je koffie kan kopen en drinken) is een must als je in de buurt van Brick Lane bent. Ze hebben zo veel keuze (zowel in platen als CD's) en het is ook een hele leuke winkel an sich, die je zeker eens vanbinnen moet hebben gezien. En natuurlijk heb ik hier iets voor mijn lief gekocht.

Lekkere Vietnamese prawn phô.
Na zoveel over Pizza East te hebben gehoord, gingen mama en ik in de eerste instantie daar gaan eten. Maar na het zien van alle eetkraampjes in en rond Brick Lane, zou het zonde geweest zijn een pizza te zijn gaan eten. Er was een overvloed aan keuze (van Ethiopisch, tot Marrokaans, tot Spaans, tot zelfs Belgisch), maar mama en ik zijn voor Vietnamees gegaan. Een goede beslissing!

17 comments:

 1. Fotooverload, heerlijk!! Uw 'travel posts' zijn altijd zo leuk he!
  Meer reizen gij ;)!

  ReplyDelete
 2. vintage marktje ziet er echt gezellig uittttt!

  x Denbelle

  ReplyDelete
 3. OMG ik kan niet wachten tot volgende maand! ga al deze adresjes noteren! vorige keer was ik te vroeg en de winkeltjes waren nog niet open!!!! die toren zag ik vanuit mijn kamer ;)! wij lagen wel ten westen van die toren

  ReplyDelete
 4. weeral een heel tof verslag! en die polkadot-tasjes zijn té schattig!

  ReplyDelete
 5. Ik ben het eens met Marijke hier boven mij, en ik denk dat ik voor zowel mezelf als voor Absolutely Mrs K mag spreken en kan zeggen dat wij volgende keer jou als gids willen meenemen :D

  Mijn hotel was vlakbij Shoreditch trouwens, maar we zijn er niet meer geraakt Zaterdag omdat door die werken onze metropolitan en district line niet reden :) x

  ReplyDelete
 6. Rough trade is mijn favo plek, heb je de photobooth dr al ontdekt? Altijd fun! En je haar is echt lang, mooi ! Aaah , ik wil nr Londen ;)

  ReplyDelete
 7. leeeuk!
  ik zie al mega veel retro brillen die ik wil kopen op die ene foto
  jaloersss !

  ReplyDelete
 8. I love Shoreditch & Spitalfields market! supersfeervolle foto's!
  xo Charlotte - aliceroxy

  ReplyDelete
 9. Laura je moet meer op reis gaan en mijn persoonlijke travel-guide worden ;)
  dankje!

  ReplyDelete
 10. Ik was toevallig net ook vorige zondag in Brick Lane, die markt was zó zalig, heb er Ethiopisch gegeten. Goed om te weten dat die 'vintagekelders' dus enkel op zondag open zijn, ik dacht dat dat echt gewoon standaard zo was.

  ReplyDelete
 11. Zalige foto's! Ik krijg superveel reiskriebels door uw verslagje :)

  ReplyDelete
 12. Looooooove je report tot nu toe al! Agreed on Portobello en Brick Lane. In september hebben wij zowel Notting Hill als Brick Lane niet in het weekend bezocht en dan mis je zoveel van de sfeer! Je Blazers zijn fantastisch, ik droom er ook al een tijdje van maar mij zouden ze vast niet zo goed staan! Benieuwd naar het vervolg en al je aankopen! - xxx

  ReplyDelete
 13. zo nice dat uw mama ook into vintage is en het niet aanschouwt als 'oude rommel', zoals die van mij ;)

  ReplyDelete
 14. Hele mooie foto's! Ik ben nog nooit in Londen geweest maar ik wil er zo graag eens heen. Staat zeker op mijn to-do lijstje voor 2013 :)

  ReplyDelete
 15. Heb net hetzelfde gedaan met mijn mama :)
  super leuke foto's

  http://www.cashmerecoffee.com

  ReplyDelete
 16. Wat een prachtige foto's heb je gemaakt!

  ReplyDelete