December 9, 2013

One week with Ellen

Image and video hosting by TinyPic
Omdat iedereen wel een voyeuristisch kantje heeft (mezelf incluis), had ik het idee om interessante mensen - waarvan ik denk dat ze een boeiend leven leiden - te vragen hun week eens vast te leggen met foto's. Met de komst van verschillende social media gebeurt dit al onrechtstreeks, maar het leek mij wel eens fijn dit expliciet te vragen, om zo dus een beeld te krijgen van hoe andermans week er uit kan zien.

Mijn vriendin Ellen mag de spits afbijten! Ellen studeert voor leerkracht secundair onderwijs en koos voor de onderwijsvakken Plastische Opvoeding en Project Kunstvakken. Dat ze creatief is, iets van kunst af weet en met veel cultuurgerelateerde dingen bezig is, is dan ook evident. Ik vroeg Ellen om zo'n 3 foto's per dag te nemen, 7 dagen lang. Ellen kennende, wist ik wel dat ze gevarieerde foto's ging nemen, maar om haar toch een soort 'handleiding' of 'opdracht' te geven, moest ze bij zeker 7 foto's één van deze hashtags kunnen plaatsen: #ghent, #love, #selfie, #food, #ootd (outfit of the day, voor de non-Instagrammers), #guiltypleasure en #fromwhereistand. De voyeur in mij vond het alvast interessant om Ellens weekje in te kijken, hopelijk vindt de voyeur in jou dat ook!

ZATERDAG
 1.  Mijn lieve kat Minoes in haar vaste stek. #love
 2. 's Avonds ging ik last-minute naar het concert van White Lies in de Ancienne Belgique. In 2013 zijn heel wat goeie platen uitgekomen, onder andere 'Big TV' van White Lies. En dit concert was absoluut geen weggesmeten geld! Wát een stem, die Harry.
 3. Op weg naar mijn overgrootmoeder in het rusthuis. Herfst voelt meteen leuker aan wanneer de zon schijnt. 
Image and video hosting by TinyPic

ZONDAG
 1. In het weekend kom ik soms nog eens naar huis vanuit Gent en mijn huis staat midden in de velden. Dit zag ik toen ik 's morgens opstond.
 2. Het onvermijdelijke: taken afwerken, want de deadlines komen nu wel erg dichtbij.
 3. 's Avonds hou ik ervan om al mijn elektronica (pc, iPhone) af te zetten en gewoon in bed te gaan liggen met een goed boek. Soms is dat makkelijker gezegd dan gedaan, want deze foto verraadt dat mijn iPhone nog aanstond...
 Image and video hosting by TinyPic

MAANDAG
 1. Als fervente Tumblr-er reblog ik vaak heel wat inspirerende quotes. Deze week sprong deze eruit. Hij kwam net opdagen wanneer ik even een kleine dip had en zorgde ervoor dat ik alles weer wat helderder ging bekijken. (Bron: een onbekende leraar, wiens naam verloren gegaan is doorheen de vele reblogs)
 2. Hele dagen luisteren naar Will Samson... Ik zag hem dit jaar voor de eerste keer op Boomtown en de fragiele jongeman met de breekbare stem stal mijn hart voor altijd.
 3. Gent vanuit mijn kotraam. Sinds ik hier op kot zit, bekijk ik de lucht vaker dan vroeger. En wat een kleurenpracht kan je soms aanschouwen!
Image and video hosting by TinyPic
DINSDAG
 1. Op dinsdag ging ik samen met de meisjes met wie ik mijn bachelorproef maak, lunchen in Het Salon (Sint-Pietersnieuwstraat 194). Ik koos deze keer voor een vegetarische focaccia met een slaatje - en wat heeft het mij enorm gesmaakt! Hierna nam ik nog een warme chocolademelk, want bij Het Salon MOET je die gewoon nemen. #food
 2. Een sfeerbeeld van mijn kot. Ik heb heel veel geluk gehad toen ik op zoek was naar een nieuw kot en ik wil hier echt nooit meer weg. Gezelligheid en warmte troef! 
 3. #ghent, uiteraard. Ik hou van Gent en ik hoop hier voor altijd te blijven plakken.
 4. In opdracht selfies maken was geen makkelijke opdracht, maar ik denk dat ik er uiteindelijk toch in geslaagd ben. Ik hou trouwens niet van lachen op selfies. #selfie
Image and video hosting by TinyPic 
 -
WOENSDAG (niet in volgorde)
 1. Op woensdag ging ik niet naar de les en bleef ik een hele dag op kot. Ik wou eigenlijk niet naar buiten maar uiteindelijk kon ik er niet meer omheen. Dit was mijn outfit om de dag mee door te komen (en naar buiten te gaan). Mijn jas is van COS, schoenen van ASOS en mijn muntgroene kousen van Veritas. #ootd
 2. Uiteindelijk ben ik binnengegaan in de Fnac en zag ik een boek liggen dat al een tijdje op mijn verlanglijstje voor Sinterklaas/Kerstmis staat: 'Kunst als Therapie' van Alain De Botton. Ik hou er zelf van om op mindere dagen naar musea te gaan om de buitenwereld even te vergeten, dus dit lijkt mij heel interessante lectuur. Jammer genoeg hangt er - zoals bij alle kunstboeken - een prijskaartje aan.
 3. Ik verliet de Fnac echter niet zonder enkele leesboeken. Normaal koop ik nooit leesboeken maar enkel kunstboeken, maar deze keer wou ik mezelf eens iets cadeau doen. Ik koos voor 'A Clockwork Orange' van Anthony Burgess, 'De 100-jarige man die uit het raam sprong en verdween' van Jonas Jonasson (wil ik al maanden uitlenen in de bib en is altijd al weg - dus nu besloot ik hem te kopen) en 'Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht' van Mark Haddon (één van mijn favoriete boeken).
 4. Woensdagavond moest ik mijn klasgenoot Niels helpen bij het maken van zijn stopmotionfilm voor ons eindproject. Het was heel erg koud en achteraf zijn we nog iets gaan drinken in Hot Club de Gand.
Image and video hosting by TinyPic
 -
DONDERDAG
 1. Het is nog altijd herfst, maar het voelt echt aan als winter. #fromwhereistand
 2. Op 17 december is mijn eindejaarstentoonstelling en ik heb nog heel wat werk voor de boeg. Momenteel moeten alle foto's nog bewerkt worden in Photoshop. Ik vertrouw op mijn artistieke gevoeligheid... 
 3. In een boek van een vriendin zag ik volgende quote en moest ik vereeuwigen op foto. Het boek heet trouwens 'Vele hemels boven de zevende' van Griet Op de Beeck. 
 4. Donderdagavond keek ik naar Noi Albinoi. Het is een film die ik zag in IJsland, en het is ook echt een typisch IJslandse film: depressief en vrij donker, maar het is een echte aanrader. Alles is gefilmd met een 16 mm camera, wat zorgt voor heel mooie beelden. Depressieve films zijn mijn #guiltypleasure.
Image and video hosting by TinyPic
 -
VRIJDAG
 1. Normaal blijf ik langer in Gent, maar deze keer moest ik naar huis. Ik hou niet van vrijdagavonden omdat de drukte mij niet aanstaat, gelukkig ben ik telkens gewapend met mijn mp3. Headphones on, world off.
 2. Als ik een slechte dag heb zou ik het liefst een vliegticket willen boeken en direct terug vertrekken naar IJsland - om gewoon even alleen te zijn in de natuur. Ik heb mijn hart verloren aan dit land, aan de vrienden die ik er heb gemaakt, en de schoonheid van de natuur. Mijn hart breekt telkens als ik terug in België landde (in 2 jaar ben ik 2 keer geweest). Dit is een analoge foto van de Mýrsdallsjökull, een gletsjertong. Intussen kan ik ook Eyjafjallajökull zonder haperen uitspreken.
Tekst en beeld: Ellen De Wandeleer

6 comments:

 1. Haha, wat leuk! Ik las Plastische opvoeding en Project Kunstvakken en daarnaast nog eens Gent en toen dachtk hmmm, misschien herken ik haar wel! En ja hoor, ik ken haar niet echt persoonlijk, maar herken haar wel van op de campus :) (ik zit namelijk in mijn 2e jaar, in dezelfde studie richting)

  Heel erg leuke foto's! Benieuwd naar hun eindproject!

  ReplyDelete
 2. Oh Laura, dit is zo'n fijn idee! Tof ook dat je toch een beetje richtlijnen meegaf. Ik ben benieuwd naar de volgende. Echt zo'n interessant concept :) Niet dat ik het niet leuk vind om posts van uw hand te lezen hé, Laura, maar ook fijn om te zien wat non-bloggers allemaal doen ;-) Ellen: uw week zag er heel tof uit!

  ReplyDelete
 3. Fijn idee, en een fijne week precies!

  ReplyDelete