September 14, 2012

Dolce Italia - part 3

Indien je graag 'mee' zou willen zijn; je vindt de 2 vorige posts over mijn reis naar Italië hier.
Omdat we al een weekje hadden zitten ‘niksen’ – of liever: ‘chillen’ – besloten mijn lief en ik om vrijdag wat cultuur te gaan opsnuiven in Venetië. In Cormons, een nabijgelegen dorpje van Corno di Rosazzo, kon je een rechtstreekse trein nemen naar Venetië – handig! Het vroege opstaan deed wat pijn, maar loonde de moeite: Venetië is een prachtige stad. Alleen jammer dat je al die schoonheid niet in volle glorie kon zien door de miljoenen toeristen die er rondliepen. En die toeristen… waren échte toeristen! Alle chlichés bevestigd: witte sokken in sandalen, petjes, onnozele T-shirts, luidruchtig, met paraplu’s boven hun hoofd tegen de zon, traag… Anyway, als ik een tip mag geven: bezoek Venetië buiten het hoogseizoen! Het was moeilijk om een tof restaurantje te vinden tussen alle tourist traps, maar we zijn er in geslaagd: when in Venice, eat in Birraria la Corte! Twee heerlijke pizza’s voor een klein prijsje op een hele hippe en leuke plek! Na het eten zijn we nog wat gaan verdwalen tussen de kleine straatjes/kanaaltjes (niet schrikken als je een steegje inloopt en plots niet meer verder kan omdat je uitkomt op water), een gelato gaan eten en rond 6 uur hebben we dan de trein genomen – vrij vroeg, maar geloof me: slenteren in 30°C met toeristen die om de 5 minuten voor je voeten lopen is ongelofelijk vermoeiend, haha

Om naar het centrum te gaan werd er aangeraden de vaparetto te nemen (een soort taxiboot). Ontzettend duur! De terugweg hebben we te voet gedaan en dat lukte best.
Floris doet alsof hij de kaart aan het bestuderen is, terwijl we beide weten dat ik het grootste oriëntatiegevoel heb ;-)
San Marco plein
The tourists!
'Amore Eterno'
Canal Grande
Yummy! Zowel het ijsje als het lief.

9 comments:

 1. Wij waren daar ook op zo ne warme en toeristische dag :) VRESELIJK, ik was da na een uur of 3 al beu om zoveel te slenteren!
  Wij hadden de bus genomen, was helemaal niet zo duur. Wel gevaarlijke buurten om je auto te laten staan. Al bij al vond ik het nog wel heel leuke stad, je moet er gewoon is geweest zijn :)
  Again: pretty pics!

  ReplyDelete
 2. weeral zo'n leuke foto's hé! geeft de sfeer van jullie reis heel mooi weer.

  ReplyDelete
 3. Ouh Laura, nu maak je mij jaloers, Venetië wil ik echt zo graag eens gaan bezoeken! Maar ik houd je advies in het achterhoofd, NIET in het hoogseizoen dus! ;)

  ReplyDelete
 4. moest je nu je neef die daar woont iets laten weten, zou die je mooie, niet toeristische plekjes in en rondom venetië met plezier tonen.. ;)

  ReplyDelete
 5. Ik ben er eens geweest toen ik een jaar of 13-14 was, kan me wel herinneren dat het er ongelooflijk mooi was, maar inderdaad die toeristen... vreselijk! ^^
  X

  ReplyDelete
 6. Fijne foto's! Ben er in de paasvakantie geweest met school op italiëreis, het was de enige dag die we helemaal vrij hadden dus hier herinner ik mij nog het meeste van. Rondslenteren door dit prachtige stadje vond ik heerlijk!

  ReplyDelete
 7. Wat een mooie sfeervolle foto's! Erg leuk om te zien!
  En mag ik misschien iets vragen? Waarmee heb je de eerste foto (de letters) bewerkt?
  Liefs!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hey, ik download mijn lettertypes via Dafont.com en dan installeer ik ze op mijn laptop. Daarna komen ze automatisch in Picasa terecht (ik bewerk mijn foto's niet met Photoshop) :)

   Delete