July 15, 2013

Dos chicas en Valencia - pt. 1


Mierda, Valencia, wat een stad. En wat een vakantie. Ik kan met de volle 100% zeggen dat dit de leukste vakantie was die ik ooit heb gehad. De stad, de temperatuur, de sfeer, het strand, de vrijheid en zeker ook het reisgezelschap - mijn nichtje Robin - hebben hier allemaal tot bijgedragen. Ik heb 3 van de 9 dagen mijn fototoestel niet bovengehaald (don't worry, ik heb ook foto's met mijn iPhone genomen) en mijn boek niet één keer opengeslagen, dat wilt al veel zeggen! Valencia is een ideale bestemming als je een citytrip en een strandvakantie wil combineren, wat wij dus hebben gedaan.

100% Valencia - luchthavenlectuur

Wat ik zeker als eerste wil vermelden is ons hostel; het Feetup Hilux Hostel - onze home away from home. Gelegen in El Carmen, de 'hippe' buurt van Valencia, dus de perfecte locatie voor twee jonge chicas. Je kon slapen in dorms (gedeelde slaapkamers) of private rooms - Robin en ik sliepen 9 nachten in de laatste. Elke kamer was trouwens in een thema ingericht, supergezellig! Hoewel we een eigen kamer hadden, waren de badkamers en keuken wel te delen - maar dat vonden wij geen enkel probleem. 's Ochtends aan de ontbijttafel hebben we ook ontzettend veel mensen leren kennen, een tip voor mensen die op zoek zijn naar een buitenlands lief, haha... Voor de rest: vriendelijke staff, amper straat- of nachtlawaai, propere wc's, enz. Er zijn ook Feetup- hostels in o.a. Barcelona en Sevilla trouwens!


De Mercado Central (of Mercat Central, in't Valenciaans) - de grootste overdekte markt van Europa - was 2 minuutjes stappen van ons hostel. Ideaal om 's morgens wat fruit te kopen om later op het strand op te eten. Hoewel er veel toeristen rond liepen, was het toch iets typisch Valenciaans. Zeker een bezoekje waard.

Vlak voor onze eerste Pub Crawl, toen alles nog goed ging... ;-)
Iemand ooit al gehoord van het concept Pub Crawl? Wij tot voor kort ook niet... Kort gezegd: om aan een Pub Crawl mee te doen betaal je €5 voor 5 shotjes in 5 verschillende bars. Dit concept wordt in verschillende steden uitgevoerd en is vooral georganiseerd voor hostel- bewoners. Ik ben opgestaan met de grootste kater uit mijn leven (niet enkel van die shotjes natuurlijk), dus dat zegt genoeg. Als je ooit de kans hebt: meedoen! Het is de hoofdpijn achteraf wel waard. En je leert super veel nieuwe mensen kennen, mooi meegenomen! Foto's van deze avond komen uiteraard niet online, haha.

Herken je 'm?

Als je kan, bezoek Spanje zeker in juli! Net zoals in België zijn er dan solden (of rebajas in't Spaans) aan de gang, maar in Spanje is alles toch net dat tikkeltje goedkoper. En ze hebben er Oysho, what else can I say?

We love rebajas!

Een adresje uit 100% Valencia: Zzumo Mas. Lekkere, verse sapjes voor zo'n €2. Perfect om de nodige vitamines binnen te krijgen na een zwaar nachtje uitgaan.

Guapa!

Omdat ik na 2 dagen strand ontzettend verbrand was (ondanks zonnecrème met SPF 30) besloten we een dagje cultuur in te lassen. We betaalden €5 om de kathedraal te bezichtigen, wat achteraf wel wat veel was voor datgene we hebben gezien. Zeker toen we nog eens extra moesten bijbetalen om de klokkentoren te beklimmen. Deze laatste was wel zijn €2 waard. Wàt een prachtig uitzicht over Valencia! Zalig om de stad vanuit de hoogte te kunnen bekijken...

Spleetogen
Honger? In Valencia kun je op verschillende pleinen de sinaasappels gewoon van de bomen plukken.

De siësta is in Spanje geen sinecure. Tussen 14 en 17 uur sluiten bijna alle winkels, cafés, restaurants en musea hun deuren. Robin en ik besloten dan maar om wat te gaan chillen in Jardí del Túria, ofte het Turiapark. Oorspronkelijk was dit park de Turiarivier, maar door een zware overstroming in 1957 (die zelfs mensenlevens kostte) heeft men besloten de rivier om te leggen en van de drooggelegde bedding een park te maken. We hebben ontzettend genoten van de plaatselijke fauna en flora. In andere woorden: van de knappe lopers die ons te pas en te onpas passeerden. 

Kaartjes schrijven
Torre de Serranos op de achtergrond

We hebben ontzettend veel uurtjes op dit strand, La Malvarossa, gespendeerd. Het strand van Valencia ligt niet - in tegenstelling tot Barcelona - direct aan de stad, maar op zo'n 5 kilometer ervandaan. Een busrit van zo'n 20 à 30 minuten... Maar dat namen we met plezier erbij.

7 comments:

  1. wat een heerlijke foto's! ik ben zelf enkel op vakantie geweest in het zuiden van Spanje en helemaal verliefd geworden op alles: het weer, de natuur, de sfeer, dus Valencia zou ik ook maar wat graag bezoeken. Die foto met het balkon en de bloempotjes kan zo op pinterest!

    ReplyDelete
  2. Weeral heel mooie foto's Laura! Doet mij ook al verlangen naar mijn reis naar Valencia, nog 2 maanden, pff. Die tip over Pub Crawl zal ik zeker onthouden. ;) Ik ben benieuwd naar je volgende verslagen. En we moeten sowieso nog eens afspreken om adresjes uit te wisselen. :)

    ReplyDelete
  3. Schone foto's, Laura! Ik ben nog nooit in Valencia geweest, maar heb er ook al heel veel toffe dingen over gehoord! Dus iets voor in de toekomst! Supertof ook, al die graffiti :-)

    ReplyDelete
  4. Amaaaai, gij hebt zo te zien een heel goei reis gehad! En grappig dat je dat zegt, want één van mijn beste vriendinnen heeft haar huidige vriend (een Engelsman) 2 jaar geleden in die hostel leren kennen, haha :D.

    ReplyDelete
  5. Zo mooie foto's as usual! Ziet er naar uit dat je een heerlijke reis hebt gehad, ik moet dringend ook eens naar Valencia!

    ReplyDelete
  6. Dat hostel is een leuke tip, ziet er supergezellig uit! Valencia staat al op mijn 'to visit'-lijstje, nu nog een paar stapkes hoger. En (natuurlijk) keischone foto's!

    ReplyDelete
  7. Wauw, Valencia ziet er de max uit!!

    ReplyDelete