October 24, 2013

Listening with An / Melancholy Mood

Image and video hosting by TinyPic

't Concept kennen jullie ondertussen wel al: leuke muziekjes gekozen door leuke mensen! En An - of Ansie, zoals ik haar noem - is hierop geen uitzondering. Leuk met de hoofdletter L, da 's het minste dat je van An kan zeggen. Omdat ik al verschillende heerlijke 'muziekmomentjes' (dank aan Reggae Geel, Groundation, John Butler, Nujabes en consoorten) met haar heb mogen beleven - al dan niet in combinatie met een glas fles wijn - kon ik het niet laten haar te vragen voor een eigen Listening with... sessie. An is een geboren schrijftalent, dus geef ik haar ook even het woord (en 7 nummers extra, want 't is een specialleke). En ik moest ook zeggen dat ze oud begint te worden - om de keuze van enkele oldies te verantwoorden, haha. Enjoy!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Oh ja, ik hou van muziek! When it hits, you feel no pain. Maar ik hou evenveel van tekst. Taal is mijn vak, mijn eerste echte liefde.

Melancholy Mood (van Ziggy Marley) werd de titelsong voor deze lijst. Muziek volgt voor mij letterlijk the Mood I'm in. De laatste weken kan dat soms ook een vleug van melancholie zijn. Daarom, laat het maar over aan An om te beginnen met een old school rocktrack van Live. Ups en downs horen bij het leven en een kleine meltdown is mij niet vreemd. Er zijn dan nummers die bevestigen wat ik voel. Ge kiest er dan voor om in de zetel te zwelgen onder de Schaduw die over uw dagen ligt. Die momenten heb ik soms ook nodig. Een beetje ongelukkig durven zijn. Op de rem gaan staan. Want ik kan nogal door razen en mezelf voorbij lopen.

Ik heb fantastische vrienden (dankjewel Laura en nog een handjevol engelen die er steeds voor mij zijn). Dit zijn de mensen die een andere plaat bij me kunnen opzetten. Die nummers geven me dan goesting om de pakken waarbij ik bleef zitten op te ruimen. Schoon te vegen. Die muziek doet mijn ziel dan zingen. Zo'n nummer is steeds een kantelpunt. Dan fiets ik naar het bos, of naar het hoogste punt in de gemeente. Zoals gisteren. En dan kan ik het weer, zoals de meesten van mijn vrienden mij kennen: mijn armen wijd spreiden, met de wind door mijn haar en de tranen over mijn wangen, luid roepen dat ik het leven graag zie. Dan kan ik het wél weer. Merci!
 1. Live - Meltdown
 2. The Cranberries - Salvation
 3. John Mayer - Who Says
 4. John Mayer - Shadow Days
 5. Tobias Rauscher - Still Awake
 6. Eels - The Look You Give That Guy
 7. John Butler - Ocean
 8. John Butler Trio - Better Than
 9. Ras Naâman - How Many Rivers
 10. Bob Marley - Concrete Jungle
 11. Ziggy Marley - Melancholy Mood
 12. Jason Mraz - The Remedy
 13. Jason Mraz - Live High
 14. Ras Naâman - Dancehall Vitaminé
 15. Katchafire - Mr. Flava
 16. Groundation - Jah Jah Know
 17. Ziggy Marley - Love Is My Religion


3 comments:

 1. My kind of music! Een dikke merci hiervoor!

  ReplyDelete
 2. Yippee, makes me happy! Superfijne liedjes :)

  ReplyDelete
 3. Oh ik luister dit nu en vind Ocean van John Butler echt heerlijk! En John Mayer en Jason Mraz natuurlijk.

  ReplyDelete