June 29, 2012

Babes in Brussels


Woensdag ben ik - samen met Katrien, Justine en Hester - toerist in eigen land geweest. Bestemming? Bruxelles ma belle! De stad die mij het meest bekend en tegelijkertijd ook onbekendst is. Om 10u30 hadden we afgesproken aan 't Zuid(station). Eerste stop? De Marollen! Toen we tussen alle kraampjes en rommelboeltjes liepen waren we eerst wat onwennig, maar na onze eerste afbieding waren we gelijk d' echte. Op de Marollen (of Vossenmarkt, zo je wil) moet je al-tijd afbieden! De truc: een zo laag mogelijke prijs zeggen, dan kan je altijd wat hoger gaan om tot een compromis te komen, indien de verkoper dit niet wil leg je het weer neer en loop je weg, meestal zal de verkoper dan wel toestemmen. De buit (voor ons alle vier): enkele sjaaltjes om in het haar te knopen, een John Lennon- brilletje (voor mijn lief), juwelen en broches. "Als ik later mijn huis ga inrichten, kom ik hier zeker langs", was een veelgehoorde zin. Leve rommelmarkten!

Ik vraag mij steeds af wie de mensen zijn die op de foto's staan die je vindt op rommelmarkten en hoe hun leven was.
Een deel van Justine's buit.
Idem ;-)

Justine en Katrien hebben 4 jaar geleden al eens in Quartier Gourmand gegeten en vonden het zo lekker, dat we woensdag zijn teruggegaan! Ik bestelde een gezouten pannenkoek(!) en ik was verkocht. Een aanrader, dit plekje!


Na ons middagmaal namen we de lift naar 'hoog Brussel' en genoten we van het uitzicht aan het Justitiepaleis (dicht bij de Louisalaan). Urban Outfitters stond ook op de agenda, maar daar hebben we niks gevonden (en we hadden ook allemaal een krap budget, haha). Van de Louisalaan stapten we naar de Kunstberg, om daar de trappen af te dalen en even nog wat winkels in-en-uit te gaan in de Nieuwstraat. Van het Zuid- naar het Centraal naar het Noordstation, een wandelingetje om U tegen te zeggen. Een heel fijne dag met heel fijn gezelschap, thank you ladies!

Aan het Magritte museum.
Knappe madammen!

13 comments:

 1. Oh Brussel! Je hebt ook mijn vaste traject gevolgd haha. Ik moet er dringend dringend nog eens heen! (ok ik ben stiekem deze ochtend pas thuisgekomen van een feestje in Brussel en morgen ga ik weer voor couleur café, maar da's toch anders ;) )
  Fijne foto's ook, en ik ben benieuwd naar uw vondsten!

  ReplyDelete
 2. de "10m" photo es zeer m01 :)
  http://4.bp.blogspot.com/--vGhtcvKwJk/T-wI-NMC68I/AAAAAAAAJfA/teGpO2xZ94k/s1600/IMG_2396.JPG_effected.jpg

  ReplyDelete
 3. Goedje! Laat dat 'brolshoppen' nu net een van mijn favoriete bezigheden zijn, al ben ik - schaam op mij - nog nooit in de Marollen geweest. Schoon outfitje had je aan, btw.

  ReplyDelete
 4. dat is idd een hele wandeling haha, maar echt leuke foto's!

  ReplyDelete
 5. Dat moeten wij ook eens doen, en snel!

  ReplyDelete
 6. Ooh leuke post! Ik ga niet zoveel naar Brussel maar de Marollen breng ik toch altijd een bezoekje, leuke dingen te vinden :) En uw foto's zijn altijd zo mooooooi!

  ReplyDelete
 7. Leuke foto's! Brussel is voor mij vrij tot zeer onbekend. Vorige zomer ben ik er nog geweest, maar toen zijn we niet tot bij de Marollen geraakt omdat het ons te ver wandelen leek ;). En leuk dat je terug in het Nederlands schrijft!

  ReplyDelete
 8. Les photos sont superbes! J'aime beaucoup!

  Angela Donava
  http://www.lookbooks.fr

  ReplyDelete
 9. ik moet echt dringend nog eens langs daar passeren! heel veel van mijn meubels komen uit de marollen!

  ReplyDelete
 10. Ziet er zo'n fijne dag uit! En veel kleurtjes van kleren dr op de marollen, moet ik ook eens heen ^^ Je hebt ook een superleuke pull aan Laura en ik zag net dat je de "blog to watch" bent op belmodo.tv, congrats!!!
  X

  ReplyDelete
 11. Amazing blog, girl! keep up the good work!

  ReplyDelete
 12. Mooie foto's! Altijd leuk om op de rommelmarkt rond te hangen! ;)

  ReplyDelete
 13. Mooie foto's! Ik moet Brussel eens gaan herontdekken :)

  ReplyDelete