October 25, 2012

Amsterdam wishlist

Trop Rouge

Dit weekend trek ik samen met mijn lief naar onze noorderburen om een romantisch weekendje in Amsterdam te spenderen. Twee jaar geleden zijn we hier ook al eens naartoe gegaan (en ik ook al enkele keren daarvoor) - ons eerste reisje samen (en nu allemaal samen: "Ohh!") - dus ik kijk er wel naar uit om terug te keren, want we hebben er een heel leuke tijd gehad. Dit weekend doen we die leuke tijd dus nog eens over, maar ik ben niet van plan enkel met mijn lief bezig te zijn, maar ook wat met le shopping. Ik ben al een tijdje bezig mijn kleerkast uit te kuisen en mijn laatste aankopen kan ik gerust 'bewuste keuzes' noemen, dus laatstgenoemde wil ik zeker voortzetten... Deze keer geen obligatory collage (als je niet weet wat ik bedoel, zie hier, hier en hier), maar gewoon wat foto's van bloggers/famous people met een superieur gevoel voor stijl + aanduidingen van wat ik leuk vind en graag in A'dam zou scoren natuurlijk!

-- Ik heb Christina Caradonara van Trop Rouge nog maar pas ontdekt (veel te laat), maar ik heb nu al veel outfits van haar op mijn harde schijf verzameld. Bovenstaande outfit spant wel de kroon: Christina staat sowieso al met alles, no matter what she wears, maar deze nonchalante outfit zie ik mezelf ook wel dragen. De botjes die ze draagt zijn vintage, maar Amsterdam heeft genoeg vintage winkels, dus daar ga ik zeker naar op zoek (ik verkoop momenteel soortgelijke botjes, trouwens, maar de mijne vind ik iets te 'combat-achtig'). Het jasje en de tas zijn ook verschrikkelijk leuk, hopelijk vind ik goedkope vintage lookalikes, maar mocht ik kunnen kiezen, kies ik voor de botjes!

Clémence Poésy

-- Clémence, Clémence... Quelle belle femme! En wat een gevoel voor stijl! Heel deze outfit - van de trui, tot de jeans, tot de schoenen - is perfect! Ik heb een tekort aan big knits in mijn kast, dus daar hoop ik in Amsterdam zeker wat van te kopen. De kleur van haar skinny jeans is subliem (maar hieronder kan je daar meer over lezen) en de schoenen worden door de 'mannelijkheid' en 'stoerheid' juist sexy! Iemand enig idee waar je zo'n schoenen kan kopen? Ik heb ze in Gent ook al een aantal keer gespot...

Caroline de Maigret
Jeanne Damas / Stockholm Streetstyle / Maison Scotch / ?

-- Voor het moment ben ik zot van al de kleuren die maar iéts met rood of paars te maken hebben; pruim, aubergine, wijnrood, bordeaux, oudroze, koraalrood... You name it, I love it. Zoals ik hierboven al heb gezegd: ik heb een tekort aan dikke truien (big knits klinkt toch beter he?), dus dikke truien in een rode/paarse tint zijn zeker welkom. Broeken heb ik eigenlijk al genoeg, maar als ik een broek à la Clémence, Caroline of Jeanne tegenkom, zal ik hem zeker passen (enkel passen! - yeah right). Ik heb ondertussen al wat opzoekwerk verricht, dus hopelijk kom ik toch zeker met één van onderstaande (of soortgelijke) items thuis...

Clockwise: Monki / Pull & Bear / Mango / Maison Scotch / Mango / Anecdote

Jeanne DamasPull & Bear / Natalie off Duty

-- De classy en tijdloze streepjestrui mag nu ook wel eens in mijn kleerkast belanden. Een ontzettend veelzijdig kledingstuk dat zich ideaal weet te combineren met het huidig kleurenpalet in mijn kleerkast: kaki, blauw, zwart en grijs. Jeanne en Natalie showen hoe het moet... (dragen die nu echt nooit een foute outfit?)

Dus, in't kort: wat wil ik in Amsterdam scoren?

 • vintage botjes
 • big knits
 • pruim/aubergine- kleurige jeans
 • zwart-wit gestreepte trui
 • een lief moet ik niet scoren want ik heb hem al mee ;)

7 comments:

 1. Oh mooie spulletjes allemaal, goeie wishlist! Ik ben hier ook een serieuze wishlist aan het opbouwen, (2 maanden leven met beperkte garderobe zorgt wel voor wat gemis), maar ik ben enerzijds heel erg blut (oh erasmuslife) en anderzijds probeer ik er allemaal ook wat bewuster mee om te gaan en niet steeds maar nieuwe dingen te willen kopen. Niet gemakkelijk!
  Maar geniet van je weekendje, het wordt vast weer superleuk. En ik kijk al uit naar het fotoverslag!

  ReplyDelete
 2. Haha, ik heb echt een kast vol classy streepjestruien, 'k zou eens moeten stoppen met er zo'n te kopen en eerder gaan voor die eerste Trop Rouge outfit want die is echt zalig! Ps: Veel plezier in Amsterdam!

  ReplyDelete
 3. die ribfluwelen olifantepijpen in't paars, amagaaaaaaaa

  ReplyDelete
 4. Have fun in Amsterdam, is alvast een stevige (mooie) wish list :)

  brunetteblogging.com

  ReplyDelete
 5. Wauw hele leuke post! En heel erg leuk bewerkt, <3

  xo Sarah, The Indie Fox

  ReplyDelete
 6. leuke hebbedingetjes, succes met de zoektocht in amsterdam ;)

  ReplyDelete
 7. Oh, mooie wishlist! Ik ben ook gek van die kleuren voor het moment:)
  mooi blog heb je!
  x Charlotte
  - www.aliceroxy.blogspot.com

  ReplyDelete