July 15, 2014

Sunday bliss 16/52: Dour special

Image and video hosting by TinyPic

(Sorry voor de vertraging! Computeren op reis is so not done (just kidding: gewoon geen tijd). Vandaag, morgen en overmorgen komen Wesley's Sunday bliss- afspeellijstjes online. Geniet ervan!)

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Als je de zware eerste dag van Dour hebt overleefd: welkom op dag 2! Helaas zit snel recupereren er misschien niet eens in: Poldoore, de Leuvense Gramatik (hij speelt funk, soul en hip-hop: de vergelijking is natuurlijk snel gemaakt) begint al om 13:20. Als je een early bird bent en zo vroeg al de weide wilt opgaan; ga hem zeker checken! In de avond kun je genieten van het Zweedse Little Dragon, één van mijn lievelingsbands van de laatste jaren: elektronische popnummers waarvan de heerlijke vocals voorzien worden van Yukimi Nagano - denk 'Wildfire' van SBTRKT? Of 'Empire Ants' van Gorillaz? - met andere woorden: als je zoekt naar catchy en dansbare 'poppy'-muziek, ga naar Little Dragon luisteren. Eén van de opvallendste artiesten is Totally Enormous Extinct Dinosaurs (afgekort 'TEED'). Niet enkel de naam is opvallend, maar ook zijn elektronische nummers met veel bleeps alsook de 'poppy' tunes (check ook zijn nummer 'Trouble'). TEED heeft ook het overgeile 'Warm Waters' van BANKS geproduced, toch wel één van de zomerhitjes van vorig jaar. Hudson Mohawke moet ik niet meer voorstellen: beroemd dankzij zijn 'Cbat' en misschien nog beroemder met zijn 'trap'-project TNGHT (samen met Lunice). Keer op keer zorgt 'HudMo' voor een fantastisch maar vooral bombastisch feestje, met elektronische hip-hop & bass muziek gecombineerd met epileptische tunes. Op zoek naar episch setje? Twijfel niet en ga naar HudMo. En als zin hebt voor techno die niet enkel boenkt en stampt, maar wat melodieuzer is, moet je zeker naar Kölsch gaan: bekend om zijn techno/minimal floorkillers. Denk maar aan 'Opa' of 'Oma', en natuurlijk 'Loreley' dat ondertussen een technoklassieker is.
  1. Hudson Mohawke - Are You Feeling Hot
  2. Poldoore - But I Do
  3. Little Dragon - Please Turn
  4. Claptone - Make Me Feel
  5. Clean Bandit - Nightingale (Gordon City Remix)
  6. Totally Enormous Extinct Dinosaurs - Garden
  7. Kölsch - Loreley
  8. Little Dragon - Paris (Totally Enormous Extinct Dinosaurs Holiday Edit) (BONUS TRACK)

Ik heb het eerst heel lief aan Laura gevraagd, maar zoals je ziet heb ik er een bonus track bij toegevoegd - een toetje noem ik het. Ik vond dat het wel mocht: TEED heeft Little Dragons nummer 'Paris' onder handen genomen en daar er een geniale remix van gemaakt. Little Dragon + TEED = geweldige combinatie. Op Dour brengt TEED een dj-set, dus de kans is groot dat hij dit nummer op het publiek zal loslaten - ik hou mijn vingers nu al gekruist.

Speciale vermelding voor hip-hop grootheden Nas en Wu-Tangs Raekwon. En natuurlijk ook Intergalactic Lovers (en dan vooral voor hun zangeres Lara Chedraoui). Instant crush modus: on.

Nog andere artiesten op vrijdag: Paul Kalkbrenner, Klaxons, Noisia, Psycho 44, Jackmaster & Oneman, Onra, Fakear, High Tone, Stereoclip, Klingande, Bakermat en - als je zin hebt om naast Lara van IL ander schoon vrouwelijk volk te bewonderen: Raving George.

- Wesley

No comments:

Post a Comment