August 23, 2014

Discovering my inner interior designer

Image and video hosting by TinyPic
Neem de titel maar met een grote korrel zout: met de komst van Instagram waant iedereen zich fotograaf, Facebook zorgt voor uitstekende PR- managers en Pinterest deelt imaginaire diploma's Interieurvormgeving uit. Originele interieurideeën opdoen is in deze tijd geen zware opgave meer: Pinterest gooit de witte muren, Eames stoelen en cactussen naar je oren. Al vind ik dat (samen met vele anderen) niet erg, integendeel. Hoewel een Pinterest-bord met foto's van je droominterieur meestal ook bij dromen blijft, zijn enkele ideeën die ik op Pinterest heb opgedaan de laatste maanden wél werkelijkheid geworden. Jullie snappen waar ik naartoe wil: mijn nieuwe slaapkamer! Voelt echt al aan als 'mijn' plekje, maar is nog steeds under construction... Tegen september hoop ik 'm volledig in orde te hebben (en jullie een rondleiding te geven!), maar voor nu nog enkele inspirerende interieurfoto's. (Wie toch al een voorproefje van the real deal wilt: Instagram is het antwoord.)

1/ Ik heb nog steeds geen geschikte lakens gevonden (oh, #firstworldproblems), maar ik denk aan een lichtgrijs donsdekenovertrek gecombineerd met kussens in een andere kleur én (grafische) print. Een beetje zoals in deze foto. En plantjes. Plantjes! 2/ Mijn tweepersoonsbed neemt nogal wat plaats in in mijn kamer waardoor er amper plaats is voor een nachtkastje. Deze witgeschilderde boomstam lijkt mij wel een leuk alternatief. (En past bij mijn behangpapier!)

Image and video hosting by TinyPic

3/ Omdat ik niet constant aan de kust ga wonen (ik zit op kot en ga af en toe ook naar mijn papa), zijn cactussen veruit de enige optie qua slaapkamerplant. Oké, sanseveria's en vetplantjes zijn ook mogelijk, maar een cactus vind ik cooler. Ook: de muntkleur van dat krukje! Onze keuken is deels muntgroen geschilderd dus ik voel een DIY- projectje met de rest van de verf opkomen... (Stiekem ben ik al bezig eigenlijk.) 4/ Fifty Shades of Grey, maar dan écht. Die kussens zie ik heel mooi tot hun recht komen op mijn bed...

Image and video hosting by TinyPic

5/ Om toch al een tipje van de sluier op te lichten: dat DIY- projectje heeft hiermee te maken. En met muntgroen. En met een plantstaander. (En niet met de bloemen, voor de duidelijkheid.) 6/ Ondertussen hangt mijn Tomado- rekje (van Hema - dankjewel voor de tip, Hannelore!) al trots aan mijn muren te blinken, maar omdat Tomado- rekjes zo mooi op foto's staan... Hier nog eentje. Speciaal voor jullie.

Image and video hosting by TinyPic

7/ Deze kamer. O M G. Hoewel ik in de eerste instantie wat sceptisch stond tegenover schuine muren (we wonen in een dakappartement), ben ik er nu wel helemaal voor gewonnen: gezelligheid troef! (En nog gezelliger als 't regent.) Ook: die lakens, die kussens, die planten, die nonchalant uitgestrooide boeken... Huizenruil? (Grapje hé, mama!)

Image and video hosting by TinyPic

8/ Ik heb het hier al eerder gevraagd, maar heeft iemand een idee waar je soortgelijke lampenslinger kan vinden? Liefst geen voor buiten, want die zijn vaak zo'n 15 meter lang (en mijn kamer meet zo'n 3 op 4 meter, zie je 't al voor je?). Ook: foto's in kaders! Ik ben niet van plan om van mijn kamer een levensgroot fotoalbum te maken (da's iets voor teenagers en foto's word je ook snel beu...), maar ik denk er wel aan deze (eventueel in 't zwart-wit) af te printen, in te kaderen en een mooi plaatsje op mijn Tomado- rek te geven. 9/ Aangezien ik het woord hier al veel te vaak heb vermeld, een vertaling naar 't Mongools (zo leren jullie ook iets bij vandaag): ургамал!

Alle foto's via Pinterest

6 comments:

 1. Wauw, ik ben ook een grote fan van nr. 7! En ik ben al benieuwd naar de foto's van uw kamer ;).

  ReplyDelete
 2. http://www.granit.com/product.html/slinga-10-glodlampor?category_id=157 deze eens bekijken, wou ik ook nog kopen ;) en ben ook al benieuwd naar het resultaat !

  ReplyDelete
 3. Fijne inspiratie. Ik ga ook even een kijkje nemen op instagram want ben wel benieuwd naar je nieuwe kamer.

  ReplyDelete
 4. Oh wat een mooie inspiratie!

  ReplyDelete
 5. Zo veel schone dinges! Ben al benieuwd naar het resultaat ;)

  ReplyDelete