June 15, 2011

Couleur Café

Hoewel ik ontzettend blij ben dat ik volgende week in Barcelona zit, er is één nadeel aan mijn reisje verbonden: ik kan niet naar Couleur Café gaan. Wat ik heel jammer vind, want dit jaar zou normaalgezien mijn 3e bezoek moeten worden. En wat voor een bezoek... heb je die namen al eens gelezen? Ziggy Marley, Janelle Monáe, Alborosie, Ojos de Brujo, Selah Sue, SOJA, Patrice, IAM, Method Man, enzovoort. Niet alleen de artiesten zijn goed, ook de hele sfeer die rond Couleur Café hangt is zooo verslavend; je waant je als het ware in een ander land. 
-
Nog enkele andere pluspunten? 1: Op Couleur Café wordt er Nederlands én Frans gesproken, alsof de taal in België Frans-Nederlands (of omgekeerd) is ipv. in Vlaanderen Nederlands en in Wallonië Frans (Filip Dewinter zou eens een Couleur Café'tje moeten doen naar mijn mening) 2:  Je ziet er mensen van allerlei origines en er wordt geen onderscheid gemaakt 3: Je wordt niet raar bekeken als je er niet zo alternatief uitziet, iedereen is gelijk 4: Alle leeftijden zijn welkom! Naar Couleur Café komen er zowel tieners als 50'ers 5: Je kan er suuuuperlekker eten (geen frieten of hamburgers, bring on het Thaise, Chinese of Italiaanse eten) 6: Naast concerten bijwonen kan je ook - bij wijze van afwisseling - een danscursus volgen, etnische juwelen kopen... 7: Het vindt plaats in Brussel; de hoofdstad van België en centraal gelegen.
-
PS: Neen, dit is geen advertentie. Dit is gewoon de waarheid over Couleur Café, mijn absolute festival nr. 1! + als jij gaat, laat mij please weten hoe het was!

10 comments:

 1. Ik ga misschien gaan, nog niet 100% zeker (heb nog geen tickets). Als ik ga zal ik wel foto's tonen en verslagje geven! Ik ben jaloers op jou hoor ik zou voor Barcelona kiezen ;)

  ReplyDelete
 2. Super! Ik raad je echt aan om te gaan. Kijk snel voor je tickets want de gewone combitickets zijn al uitverkocht (er zijn nog enkele met camping). Pleeeeease gaan, Sanne! Al is het maar gewoon om mij een plezier te doen ;-) You'll see, you'll love it!

  ReplyDelete
 3. Zo 1 dag voor mijn laatste examen, ik was echt kwaad toen ik de datum zag maar hee :) there's always next year!

  ReplyDelete
 4. Ik ben er nog nooit geraakt, wsl omdat ik de laatste jaren altijd examens had!-... ik raad je Mano Mundo in de Schorre in Boom ook aan, is iets gelijkaardig en the food, muziek, shops, ook allemaal awesome!
  X

  ReplyDelete
 5. Haha zo grappig dat je erbij zegt dat het geen advertentie is! Ik ben nog nooit geweest, een echte schande ik weet het! Maar ik zal zeker eens gaan! Ooh Barcelona, daar heb ik mijn stage gedaan en ik mis het zo! Geniet ervan!

  Liefs,
  Alicia Mi Mundo

  ReplyDelete
 6. Ik ben er nog nooit geweest omdat ik nooit heb kunnen gaan, maar vanaf ik eens kan ga ik er zeker heen! Helemaal al na dit te lezen :).

  ReplyDelete
 7. Ik vind het zo jammer dat ik er nog nooit naar toe ben kunnen gaan! Dit jaar heb ik nog examens, andere jaren had ik mijn weekend meestal al volgepland met Genk on stage - een gratis festival met veel toffe Belgische groepen én vlakbij mij.
  Ooit moet het er toch van komen, dit lijkt me zo'n tof festival!

  ReplyDelete
 8. Ik ga zaterdag, met mijn ouders.(dus dat van alle leeftijden is zeker waar, iedereen is er welkom, en dat is nu net zo leuk, vind ik)
  't is de eerste keer dat ik kan gaan, maar ik ben echt blij dat het er uiteindelijk van gekomen is!
  Nu nog hopen op een zwoel zomerweertje! :)

  ReplyDelete
 9. Jammer dat je het moet missen dit jaar, maar barcelona is supercool!! Have fun there x

  ReplyDelete