June 30, 2011

TRAVEL STORIES | Barcelona pt. 1

dinsdag 21 juni }

Om kwart voor 4 's nachts (of 's ochtends - 't is maar hoe je het bekijkt) opstaan om om kwart na 6 je vlucht te hebben en om 10 uur in Barcelona te staan, daar moet je jong, onbezonnen en verliefd voor zijn. Oké neen, verliefd moet je er niet voor zijn, ook niet onbezonnen en ook niet jong - maar het is wel pijnlijk vroeg en uitputtend, dat wel. En die 3 dingen maken het ietsje gemakkelijker, alsook de goedkope prijs van de vroege vlucht. 

Na wat te hebben rondgetsjoold  met onze valiezen kwamen we eindelijk bij ons hotel aan - en ondanks de vrij negatieve commentaren op verschillende internetfora was onze eerste indruk best goed (een beoordeling van ons hotel volgt nog in een andere post!). Een goed vertrek uit België en een goede aankomst in Barcelona was dé perfecte start van onze vakantie...

Elk balkon in Barcelona staat vol met planten; wat een natuurgevoel geeft in deze dichtbebouwde steegjes.
Iets exclusiefs voor mij, maar dat ik maar al te graag deel ('cause it's soooo sexy); een knipoogje van mijn lief. 
Je komt overal wel vreemde/leuke/indrukwekkende details tegen. In elke straat, in elk steegje.
Ons hotel lag dicht bij de haven en het strand, ideaal dus voor de vakantie die wij wilden: een combinatie van een citytrip en een strandvakantie. 
Het uitzicht vanuit onze kamer was een kantoorgebouw. Niet zo indrukwekkend maar wél handig: we hadden in ieder geval geen last van lawaai.
Aan gezellige pleinen met terrasjes is er in Barcelona in ieder geval geen gebrek!
'Onze' straat.
Op onze eerste avond wisten we niet goed wat te eten dus zijn we maar naar Woki Wok gegaan (100% Barcelona raadde ons dit aan). Vrij duur voor wat het was (voor wie op zijn budget let toch), maar het vulde wel.
The Twin Towers van Barcelona. Het strand ligt er nogal vuil bij maar dat komt omdat het avond was en de grote massa juist vertrokken was (we hebben het strand sindsdien niet meer vuil gezien). 
"Zijn we naar het hotel? Ik ben moe-oe..."

12 comments:

 1. Wat een leuke foto's, en een knap vriendje, jullie passen mooi samen!

  ReplyDelete
 2. Mooie foto's! Ik vind deze verslagjes erg leuk :D

  ReplyDelete
 3. ik had ze al gezien hoor ^^ het ziet er een super stad uit! Ik heb vandaag de to do-lijst afgewerkt en ik vraag me echt af hoe we dat allemaal op 3 dagen gaan doen! ik heb al spijt dat we niet langer blijven... mijn camera gaat overuren draaien :p x

  ReplyDelete
 4. Prachtige foto's! Krijg direct zin om ook naar Barcelona te gaan :)

  En schoon lief ook! ;)

  ReplyDelete
 5. Superleuke foto's!
  Nu wil ik ook weer naar Barcelona gaan, ik ben er een paar jaar geleden ook met mijn vriend naartoe gegaan. Echt een leuke stad he!

  ReplyDelete
 6. Hele mooie foto's, die zwart-witte van jou is echt prachtig!
  Ik wil ook nog eens nr Barcelona...
  X

  ReplyDelete
 7. Superleuke foto's zeg! Zo te zien was het erg leuk! En nu zou ik ook wel op vakantie willen, haha. :D Ik moet alleen nu even sparen voor een Macbook Pro, haha. :P
  x

  ReplyDelete
 8. wauw, wat ziet het er daar geweldig uit! erg jaloers, je vriendje heeft trouwens ook wel iets weg van een spanjaard;) haha.

  ik ga je volgen!xx

  ReplyDelete
 9. wauw, mooie foto's en wat heb je een knap vriendje haha :)

  ReplyDelete
 10. ben nog nooit in Barcelona geweest! ziet er niet te overweldigend uit! zoals je zei, gezellige terrasjes and pleintjes. Ah is dat dat nieuwe W hotel?? heb er ergens iets van gezien.

  PS weet je nog in welke post stylescrapbook the AW boots draag! Bedankt voor je geweldige comment trouwens

  ReplyDelete
 11. Vorig jaar zat ik ook in Barcelona vlak na de examens, dus deze foto's brengen fijne herinneringen terug!
  Heel erg leuke foto's! (En een knap liefje ;) )

  ReplyDelete