March 2, 2011

Jewelry with a story

Ook al draag ik niet zo veel juwelen, zoals ik hier al had vermeld, ik heb er wel (vrij) veel. Goedkoop, duur, alternatief en wat klassieker - zolang er maar een 'verhaal' aan hangt. Een verhaal? Ja, juwelen met een verhaal, een geschiedenis. Tuurlijk heb ik wel juwelen van de Six of de H&M, maar die zijn niet zo speciaal om hier op mijn blog te zetten (misschien ooit, we'll see). Maar laten we beginnen met mijn 3 favoriete ringen...
Deze ring heeft mijn tante Marjan gemaakt, zo'n 2 of 3 jaar geleden. Een sobere, minimalistische ring die eerst voor haar zoon bedoeld was, maar omdat zoonlief geen ringen draagt is hij dus de mijne geworden! 
Bovenstaande ringen komen uit Die Swaene, het alternatieve juwelenwinkeltje in Nieuwpoort waar ik al eerder over verteld heb (inmiddels bestaat het winkeltje niet meer, jammer). De  ring rechts heb ik zo'n 5 jaar geleden voor mijn verjaardag gekregen, het verhaal van de ring ernaast (mijn boksring) kan je hier lezen. 
En dan nu mijn oorbellen (die tevens mijn favoriete juwelencategorie zijn)... In de zomer van 2010 dacht ik dat het tijd was om eens aan het échte werk te beginnen... Na 6 jaar gewone oorbellen te dragen (ik mocht pas gaatjes in mijn oren laten steken in het eerste middelbaar) wou ik eens een stretch. Natuurlijk ben ik daar niet zomaar opgekomen, neen. Ik had juist in Camden Town (Londen) een wit, kanten kleedje gekocht en ik vond dat daar stoere accessoires bij hoorden. Toen ik een winkeltje vol met houten juwelen (waaronder stretchen) tegenkwam, heb ik niet getwijfeld. En wanneer mijn broer terugkwam van een kamp in Italië, midden augustus, had hij een verjaardagscadeautje mee: 2 zilveren oorbellen/stretchen. Helaas heb ik ze nog niet vaak kunnen aandoen aangezien ik mijn stoere oorbellen (want dat zijn ze, toch?) niet meer heb aangedaan na de zomervakantie (de gaatjes in mijn oren zijn dus ook weer kleiner geworden). Maar deze zomer ga ik weer voor wat pijn, olé!
De oorbellen links bovenaan heb ik gekocht in een tweedehandswinkel in Brick Lane, Londen. Ze zijn van parelmoer en passen dus goed bij mijn boksring. De oorbellen rechts bovenaan zijn de enige juwelen waar er geen verhaal achter schuilt - ze zijn van de Six en ik vind ze gewoon heel mooi, ze hebben een vintage-vibe en daar hou ik van! De rode oorbellen links onderaan zijn speciallekes; mijn beste vriendin heeft ze zelf gemaakt en alleen al daarom vind ik ze mooi. Maar ze zijn ook écht mooi natuurlijk. Last but not least: mijn 'kersjes' (ik vind dat de rode bolletjes op kersen gelijken) uit Kenya, gekregen van mijn nicht.
De pauwenveren-oorbellen stonden lang op mijn I want-lijstje, en na ze vorig jaar te hebben gekocht in een winkeltje in Amsterdam maar ze ook snel te zijn kwijtgeraakt (slechte kwaliteit; de veer kwam los!) heb ik ze weer gevonden (en gekocht!) in de Sasha. Ik draag ze niet vaak want ze zijn te mooi om elke dag te dragen, daarom hou ik ze voor speciale gelegenheden. De azuurblauwe oorbellen heb ik voor Kerstmis van mijn tante Marjan (jaja, ik heb een modieuze tante) gekregen. Ik draag ze vaak; want mooi + licht (zware oorbellen kunnen érg vervelend zijn) is een goeie combinatie! Ook leuk: ze zijn gemaakt van pompoenschil. 
Ik heb niet veel armbanden, maar de armbanden die ik heb mogen gezien worden: de eerste armband (links) is een cadeau van mijn meter toen ze van een reis naar Kreta terugkwam. De tweede armband, rechts, is een armband gemaakt uit één of ander zeeplant/dier-achtig ding uit Mexico. Het koppel dat deze armbanden verkocht (geen enkele armband zag er hetzelfde uit) verzamelde deze vreemde, aangespoelde stokjes op het strand van Tulum (Mexico) en vervormde die stokjes dan in armbanden adhv. een aansteker. Ik heb nog steeds spijt dat ik er toen niet meer heb gekocht... Maar ach, zo ben ik extra voorzichtig met deze armband en doe ik hem alleen aan als veel mensen hem kunnen zien (in de zomer op een feestje dus, hehe).

8 comments:

 1. Mooie juwelencollectie! Leuk dat er bij jou soms een verhaal achter hangt, bij mij is dat niet echt het geval. Misschien bij een paar juwelen.

  ReplyDelete
 2. Heel mooie juwelen!

  ReplyDelete
 3. Oh trouwens het papier van een Moleskine schrift is niet te dun :).

  ReplyDelete
 4. Mooi!

  Het rokje is van de Zara (: Haha, ja je hebt gelijk, bedankt voor de tip!

  ReplyDelete
 5. Oh jouw juwelen zijn allemaal zo mooi!!

  ReplyDelete
 6. Ja! Er worden vast wel foto's gemaakt maar ik probeer zelf ook foto's te maken van de show enzo : D
  Wow 2de! Ik hoop op ook zoiets ^^' Maar het word sowieso leuk denk ik
  En mooi sieraden, vooral je ringen!

  ReplyDelete
 7. Excellent Quality and excellent Design.Thanks

  ReplyDelete