May 9, 2011

LAURA GOES BIKINIPROOF


Wanneer ik vorige week het 'start to bikini'- artikel las in Flair, wist ik: dit is iets voor mij! Niet dat ik dik ben of mij dik voel, integendeel, maar door de winter (lees: het eten van calorierijk eten om 'kloek' te staan) en een gebrek aan sport is mijn lichaam niet (meer) zo stevig. En met niet zo stevig bedoel ik dat ik meer vet heb dan spieren. Dat zie je niet, maar dat voel ik zelf wel. Vooral aan mijn billen dan, want mijn buik en armen zijn oké. Hoewel mijn lief vind dat ik niet mag vermageren en vooral zo moet blijven hoe ik nu ben, wil ik toch wel ietsje steviger zijn tegen de zomervakantie. Verstevigen is niet vermageren, voor alle duidelijkheid. Mijn BMI ligt tussen de 19 en de 20, wat gezond is.  

Waarom het 'start to bikini'- artikel van Flair iets voor mij is? Wel, ik ben lui. Ik heb 9 jaar aan ballet gedaan, 5 jaar in een hip-hop dansgroep gedanst en 5 jaar gehockeyed en nu doe ik... niets. In Kunsthumaniora deed ik nog 4 uur aan sport in de week (2 uur L.O. en 2 uur Moderne Dans), maar sinds ik afgestudeerd ben? Nothing. Mijn papa (een sportfreak) heeft mij al vaak aangespoord om iets te doen van sport, maar als ik dan 4km ga gaan lopen (al lang geleden btw) vind hij dat te weinig. Sinds januari hebben we ook een fitness-abonnement voor de hele familie, maar als ik 1 keer/week ga, dan is dat al veel. Daarom wil ik nu - in functie van mijn blog - het bikini-body-plan van Flair testen. Je kan de oefeningen gewoon thuis doen én ze zijn niet te moeilijk maar wél effectief (dat hoop ik toch). Mijn eetpatroon ga ik niet gaan veranderen, dus als mijn lichaam steviger wordt, is dat alleen te danken aan dit 4-weken-schema. Ik zal jullie elke week op de hoogte houden hoe het met mijn bikini-body gesteld is, en als je mee wilt doen: graag! 

PS: het uiterst rechtse lichaam (bovenaan) is dat van mij, 2 jaar geleden in Mexico. Hopelijk heb ik binnen 4 weken weer ongeveer dezelfde bikinibody ;-)

Klik op de afbeeldingen om ze te vergroten

SCHEMA WEEK 1


See you next week!

8 comments:

 1. Altijd handig, ik ga zeker die oefeningen voor stevigere billen eens uitproberen! ;)

  ReplyDelete
 2. Ik heb het opgegeven en ga voor een badpak, haha :). Nu alleen nog een mooi badpak vinden, wat heel moeilijk is!

  ReplyDelete
 3. Haha, heb zoiets ook al ooit eens geprobeerd en hield ik nooit vol!

  ReplyDelete
 4. Veel succes, zou daar ook beter eens mee beginnen... maar denk dat het voor mij al te laat is!
  x

  ReplyDelete
 5. Ik doe meer ;) bij mij wel wat meer werk aan de winkel :p

  ReplyDelete
 6. Ik begin er vanaf volgende week ook aan !!!

  Prachtig blogje trouwens
  ga je zeker volgen.

  Zou je indien mogelijk die scans is kunnen doormailen, vermits ik mijn flair laten liggen heb. :(
  en het pas volgende week terug krijg.

  Groetjes
  Eline DM*

  ps: kom ook zeker is piepen op mijn blogje, en laat dan zeker een reactie achter.

  ReplyDelete