May 4, 2011

TRAVEL STORIES | Kenya pt. 4

{ vrijdag 15 april }
••
Omdat 6 dagen aan het zwembad of strand liggen wat eentonig zou zijn, zijn we vrijdag met een deel van de familie naar Mombasa getrokken. De taxichauffeur verwittigde ons op voorhand dat Mombasa 'gevaarlijk' is voor toeristen, maar met onze local nicht Kokkie mee als gids kon dat geen probleem zijn, toch? 

De doel van ons daguitstapje naar Mombasa? Doeken/stoffen kopen. En hoewel wij de toeristen waren, had Kokkie toch het meest gekocht - omdat ze er ook het meest mee kan doen, o.a. kleren maken (jawel, ik heb een creatieve familie!), wij hangen dat toch maar gewoon aan onze muur of stoppen het in een doos omdat het te mooi is om te gebruiken. Foto's maken van de doeken mocht, maar van de mensen? No way! Kenianen (en dan vooral Keniaanse Moslims - 80% van de inwoners van Mombasa is moslim) vinden het beledigend wanneer je een foto van hen maakt. Omdat het niet mocht, deed ik het maar stiekem. Vanuit de auto. Nu weet ik hoe paparazzi's zich voelen!

Wel een kleine cultuurshock ervaren: wanneer we uit de taxi stapten stonden er direct 5 kindjes rond ons te bedelen. Ook zagen we baby's zonder pamper op straat zitten en kindjes van zo'n jaar of 8 voor hun jongere broer of zus zorgen. Vreemd en tegelijkertijd gênant om dan te beseffen dat jij zo'n toerist bent die wel medelijden heeft en graag 'iets' zou willen doen, maar niets kan (of wil?) doen. Dan besef je pas hoe goed je het hebt in België en dat een 'probleem' zoals bv. een foute studiekeuze gemaakt hebben eigenlijk helemaal geen probleem is.
••

2 comments:

  1. Wow, cool dat je naar Kenya bent geweest. Hebben jullie ook safari's gedaan? Ben zelf enkele jaren geleden o.a. in Masai Mara geweest en dat was echt een geweldige ervaring. Je aankopen in de volgende post zijn echt heel leuk, ik ben zelf ook een enorme fan van Afrikaanse juwelen, zeker omdat je er de lokale bevolking mee steunt! x Catherine

    ReplyDelete
  2. @ Catherine: Ja, we hebben ook safari's gedaan. We zijn naar Tsavo West en Amboseli geweest, maar die foto's zijn voor volgende week... 10 jaar geleden ben ik naar de Masai Mara geweest :)

    ReplyDelete