July 4, 2011

TRAVEL STORIES | Barcelona pt. 2

{ woensdag 22 - donderdag 23 juni }

Onze tweede en derde dag in Barcelona bestond vooral uit wat sightseeing, het MACBA bezoeken, wat zonnen op het strand, met open mond door de 'Boqueria' lopen, veel foto's nemen, San Juan vieren (ahum), genieten van elkaar en ook gewoon wat doelloos rondlopen om de sfeer van de stad op te snuiven. Voor de vegetariërs; ik hoop dat de foto's van het beenhespen en viskop jullie niet te veel choqueren - maar de hesp was wel héél lekker, I must admit... 

Deze mango-sapjes zien er toch overheerlijk uit, niet?

Wanneer je in Barcelona bent moét je Mercat de la Boqueria eens bezocht hebben. Want hoewel er enorm veel toeristen rondlopen, het blijft indrukwekkend! Deze Boqueria is de grootste versmarkt van heel Spanje, de hoofdreden dus waarom je het moet bezoeken. Bijredenen zijn: (1) er is goedkoop en lekker eten te vinden (wij kochten er vaak gewoon een stuk brood, wat hesp, salami en een potje fruit of een fles vers fruitsap om het dan op onze kamer of op een bankje op te eten), (2) de markt is héél 'fotogeniek' d.w.z. overal waar je kijkt zie je wel leuke taferelen, mooie kleuren of vreemde etenswaren (zoals schapenkoppen of ingewanden) en (3) wanneer je rondloopt tussen de vele kraampjes krijg je een ontzettend vakantie- en 'wauw, wij zitten hier toch gewoon maar terwijl er andere mensen nog examens hebben'- gevoel. 

Why so serious, baby?
Een Calippo eten op het strand geeft voor mij hét ultieme zomergevoel. De calorieën en plakkerigheid niet meegerekend natuurlijk ;-)!

Onze dagplanning van de hele week zag er ongeveer zo uit: opstaan - ontbijten in de stad - een museum/toeristische trekpleister/wijk bezoeken - uitrusten in het hotel - strand - douchen - eten zoeken - rondslenteren - slapen. De ochtend en de avond zagen er telkens wel wat anders uit, maar onze formule 's ochtends cultuur, 's namiddag's strand werkte echt heel goed! Het feit dat ons hotel aan het metrostation Barceloneta lag ook; Barceloneta is het metrostation het dichtst bij het strand gelegen - van aan ons hotel konden we dus te voet naar de stad maar ook te voet naar het strand, een echte luxe. 


"MACBA = kaka", zo verwoordde mijn lief het mooi. En - helaas, helaas - ik moet hem hierin wel gelijk geven. Het museum waar ik zoveel van verwachtte stelde mij diep teleur. Als je jezelf Museum d'Art Contemporani de Barcelona noemt (het museum van hedendaagse kunst van Barcelona), moet je toch een resem aan belangrijke kunstwerken in je collectie hebben, niet? Dat dacht ik althans. Nu kan het ook wel aan mij liggen want ik dacht dat het MACBA ongeveer hetzelfde zou zijn als het MOMA in New York (I thought wrong), maar dan nog! Abstracte, hedendaagse kunst staat toch niet gelijk aan 'doe een beetje raar, want dat is kunst'? Eén advies? Don't go. De architectuur van het MACBA was wel leuk... vandaar dat ik dus enkel foto's van het gebouw heb genomen i.p.v. de kunst er binnenin.

PS: dit museum heeft er trouwens voor gezorgd dat we geen enkel museum meer zijn gaan bezoeken. De schamele 10 euro die we als entreegeld moesten betalen (voor 2) was toch duur voor ons, achteraf bekeken. 

Girls love to shop! But so does my boy :D
Eten op je bed? Op vakantie kan (en mag) alles!
'Onze' metrohalte.

'Op 24 juni vieren de Barcelonezen San Juan - wat wordt gevierd met een groots vuurwerkspektakel op het strand', stond er in ons 100% reisgidsje te lezen. Mijn lief en ik - die wel zin hadden in een Spaans feestje - trokken naar het strand rond 10 uur, om rond 12 uur weer af te druipen. Vuurwerk? Ja. Maar om van een groots vuurwerkspektakel te spreken? Neen. En ook al zat het strand afgeladen vol, iedereen zat verspreid in groepjes, elk hun eigen 'feestje' te vieren. Leuke en gezellige sfeer, dat wel. Maar wat we niet wisten was dat er op San Juan (vrijdag, de volgende dag) geen enkele winkel open zou zijn... De leukste verrassing moest dus nog komen (ahum). 

9 comments:

 1. Jullie reis ziet er fantastisch uit. Dat strand s'avonds O-O
  zalig!

  ReplyDelete
 2. haha, deze fotos komen juist op tijd ^^ik vertrek over een uurtje met de trein vanuit Turnhout naar de luchthaven. Door jou fotos heb ik er écht helemaal zin in! nu mijn lief nog eens zeggen dat het macbac kaka is en dan kunnen we wat langer shoppen ^^het strand ziet er 's avonds ook super uit! we komen pas aan om half 9 vanavond, dus dan kunnen we nog even gaan bekomen van de vlucht ^^ x

  ReplyDelete
 3. Zo mooi Laura! Spijtig dat je het MACBA niet zo wauw vond, ik vond het wel goed.. Maar dat is smaak uiteraard he! De architectuur van het gebouw op zich is sowieso ook al mooi! Zaaalige foto's trouwens, en daar spot ik mijn sjaaltje ook, mmmmmm

  ReplyDelete
 4. Haha, ik zat al een beetje vreemd te kijken naar die vissenkop... gelukkig dat ik niet van vis houd! Wel prachtige foto's weer zeg! Oh, die fruits juice zien er wel lekker uit zeg! Erg leuke post weer! :)
  x

  ReplyDelete
 5. oh dear, that market, what an amazing colors! looks amazing, never seen a market like that! abstracte kunst is zowat het moeilijkste wat er is! hou niet zo veel van moderne kunst omdat er altijd wel iets achter zit. heb vaak problemen met het te begrijpen! zo heb ik ook een vuil stuk tapijt tegen de muur zien hangen, begreep er niets van, maar stond er wel naar de kijken!

  ReplyDelete
 6. That is one giant fish!! :)

  ReplyDelete
 7. Holy! Great photos! What kind of camera do you use?

  Also, I am having a giveaway and you might like it! Come check it out!
  Smiles,
  Aina

  THE DUSTY LOFT

  ReplyDelete
 8. Looks like fun & nu mis ik Barcelona uiteraard! :)

  ReplyDelete
 9. Spot ik daar mijn sjaal! ;-)
  Nu krijg ik zoveel zin om op vakantie te gaan..

  ReplyDelete