July 9, 2011

TRAVEL STORIES | Barcelona pt. 3

vrijdag 24 - zaterdag 25 juni }

Om heel eerlijk te zijn; ik had meer van Parc Guëll verwacht. Maar dat kan ofwel liggen aan de warme temperatuur en de daarbij horende dorre omgeving ofwel aan het massale aantal toeristen aanwezig. Ik gok op een mix van de twee. Plus een foutje van ons: bezoek geen toeristische trekpleister als er bijna niets anders open is (San Juan, remember?), want hierdoor kwamen denk ik bijna alle toeristen in Barcelona naar Parc Guëll. Hoedanook, ik ben toch blij dat ik het eens heb gezien - want dit is toch iets dat je moét gezien hebben in je leven, toch? Ik vind van wel. 

Op de foto's zie je btw geen enkele toerist buiten mijn lief, zo professioneel ben ik wel, haha! 

An apple a day keeps the doctor away!

Omdat er geen enkele winkel open was, en ik heel dringend naar het toilet moest (oops) zijn we na ons bezoek aan Parc Guëll (en een wandeling naar Gracia - om daar dus te ontdekken dat er niets open was en geen kat op straat liep) naar ons hotel teruggekeerd. Naar het strand gaan was een logische keuze. 


Aangezien we op vrijdag enkel Parc Guëll hadden bezocht en op het strand hadden gelegen, besloten we zaterdag om te dopen als 'toeristendag'! Vroeg opstaan? Check. Een grote wandeling uitstippelen? Check. Veel foto's nemen? Check. Met de reisgids in de hand rondlopen? Check. Vooral dat laatste was voor ons echt 'toeristisch', want het liefst liepen we rond alsof we echte locals waren, hihi.

Ons eerste bezoek was aan de Sagrada Familia, en hoewel er (weeral) een massaal aantal toeristen aanwezig was, het was veel aangenamer dan ons bezoek aan Parc Guëll. En mooi was het ook, heel mooi.

Onze eerste foto (in Barcelona) samen: smile!
De Sagrada Familia: indrukwekkend en imposant.
Een origineel standpunt, niet?
Bijna elk gebouw in Barcelona is een architecturaal pareltje!
Grappige accenten vrolijken de stad op. 

Van de Sagrada Familia naar de wijk Gracia wandelen was een heel eind, maar wél de moeite waard! Want zoals 100% Barcelona ons al zei; Gracia is iets helemaal anders dan de rest van Barcelona. Een dorps gevoel in de stad - heerlijk!

Originele en alternatieve winkeltjes, I love!
Boys and beer: a never ending story. 
Vintage-ogende kaartjes, een leuke souvenir voor thuis!
Barcelona by night

Ons hotel lag tussen in 3 wijken: El Gotic, Barceloneta en El Born. Omdat we El Gotic en Barceloneta al genoeg hadden bezocht, besloten we zaterdagavond iets te gaan eten in El Born. Mààr: een plek kiezen om te gaan eten is niet simpel als je Floris of Laura heet. Blijkbaar zijn we allebei erge twijfelaars op vlak van een restaurantje/brasserie kiezen. Na een uur te hebben rondgewandeld in de smalle steegjes van El Born, hebben we uiteindelijk gekozen voor  La Hacienda, een Mexicaanse bar. Lekker eten (maar zwaar - thanks to de bonen), leuke muziek, vriendelijke mensen en mooi ingericht! En betaalbaar, niet te vergeten. Er was ook nog een ska-concert op een pleintje in de buurt, wat de sfeer en gezelligheid in Barcelona zeker ten goede kwam! We zijn moe en voldaan in ons bedje gekropen...

9 comments:

 1. Leuke foto's! Je moest op een vrijdagavond ofzo naar Gracia gaan! Dan loopt het er vol locals en jongeren die willen indrinken ;) Ik was er paar weken terug en we hadden zo'n fijne pub gevonden als ik het adres nog wist zou ik het u gezegd hebben ;)

  ReplyDelete
 2. als ik deze foto zie word ik zo ontzettend jaloers! Heel erg mooi!x

  ReplyDelete
 3. Prachtige foto's weer! :) Barcelona lijkt me een prachtige stad.
  x

  ReplyDelete
 4. Stuk voor stuk leuke foto's! Ik vind de 100% reisgidsen echt de beste! Ze laten je echt alles zien en je kan er zelf uit selecteren, echt leuke boekjes :)

  ReplyDelete
 5. Het ziet er echt super uit! Ooit wil ik ook een keer naar Barcelona.

  ReplyDelete
 6. aaah, ik heb ook n foto van het gebouw met de glazen toren ^^ khad mijn belichting verkeerd ingesteld, dus hij is wel mislukt, maar dan nog ^^ Barcelona was prachtig! Wij slipen zelf in Gracia, maar hebben altijd gegeten in hetzelfde restaurant in Barceloneta :) in die buurt hadden ze ook zo'n leuke winkels! Park Guëll was vergeven van de toeristen bij ons, zeker bij "de peperkoeken huizekes" ^^ wij zijn er ook niet lang gebleven :) x

  ReplyDelete
 7. La Sagrada familia blijft altijd zo ontzettend indrukwekkend. Toen ik er was, waren ze nog veel meer aan het werken, mr wat een gebouw!
  Ik heb echt zoveel in om naar Barcelona te gaan ^^
  X

  ReplyDelete
 8. Zalige foto's! Ik hou van de sfeer van Barcelona, echt een geweldige stad.

  Wil je me vertellen welk lettertype je hebt gebruikt voor je header? I'm kinda in love 8-)

  XO, Elien
  dogs+dresses

  ReplyDelete
 9. Erg mooi fotoreport! Barcelona is zo'n gezellige stad he! En ja Parc Guëll en de Sagrada Familia zijn natuurlijk wel dé toeristenaantrekkers! Wel fijn dat jullie nog tijd hebben gemaakt om in de kleine winkeltjes te duiken!

  By the way: knap hoor, dat lief van je ;-)

  ReplyDelete