August 28, 2011

MAKE-(ME)-UP | à la Diane Kruger

Mijn eerste MAKE-(ME)-UP-post dateert al van even geleden, 24 mei om precies te zijn. Ik heb 3 maanden gewacht om met een nieuwe te komen, maar ik had ook niet echt tijd, zin of inspiratie. Nu dus wel! Ik wou graag eens de make-up van een celebrity nadoen, maar dan wel omzetten naar mijn eigen stijl. Maar de make-up van Diane Kruger is eigenlijk wel mijn stijl... Sober met een chique twist, nee? In ieder geval had ik (bijna) alles in huis om deze make-up na te doen dus dat was alvast een toevalstreffer. Enjoy!

WAT HEB JE NODIG?

1 Een coverstick voor alle huidtypes van Essence 2 Bronspoeder voor blondjes van Essence 3 Een foundation kwast 4 Een wenkbrauwpotlood (met borsteltje) van Catrice Oogschaduwpalet '080 Beauty Of Nature' van Catrice (ik gebruikte het uiterst linkse kleurtje) 6 Oogschaduwpalet '030 OMG I Want That!' van Catrice (ik gebruikte het bruine kleurtje links bovenaan) 7 Zwart khôlpotlood van Lancôme 8 Mascara 'Hypnôse' van Lancôme 9 Lipstain '497 Rock On Ruby' van New York Color 10 Lippenstift '080 Glamorous Red' van Catrice

HOE DOE JE HET?
A Zoals vorige keer begin ik ditmaal ook weer helemaal au naturel! Dat het zomer is zie je wel niet aan mijn huid: door het slechte weer is mijn bronzen huidje van Barcelona weer helemaal weg - jammer... B Zie je een subtiel verschil? Jeppa! Mijn wallen heb ik wat weggewerkt met een coverstick (1) en daarna heb ik wat bronspoeder (2) opgebracht met mijn foundation kwast (3).
C Diane's wenkbrauwen zijn zwaar aangezet, en dus doe ik dat ook met de mijne. Maar wel op een iets subtielere wijze, ik wil er niet als een clown uitzien. Voor mooi gevormde wenkbrauwen heb je een pincet (staat niet bij 'Wat heb je nodig?') en een wenkbrauwpotlood (4) nodig. Je begint met al je overtollige haartjes weg te trekken (enkel onderaan en in het midden, van de bovenste haartjes blijf je af) en dan trek je kleine streepjes met de wenkbrauwpotlood naar boven toe. Hoe meer (en hoe harder) je er zet, hoe donkerder je wenkbrauwen. Om af te werken ga je er nog eens over met het wenkbrauwborsteltje dat aan je potlood hangt (licht naar boven toe kammen). D Als je goed kijkt zie je dat Diane's ogen aan de binnenkant iets lichter zijn dan aan de buitenkant. Ze heeft dan ook een licht kleurtje in haar ooghoeken gebruikt voor een open blik. Ik gebruikte het uiterst linkse kleurtje van mijn Catrice oogschaduwpalet (5). Voor het beste resultaat moet je een beetje op je bovenste en een beetje op je onderste ooglid aanbrengen.
E De bruine/bronze kleur vind ik bij mijn andere oogschaduwpalet van Catrice (6). Met je oogschaduwborsteltje begin je de kleur aan te brengen vanaf waar het gele/gouden kleurtje stopt. Doe ook een beetje aan je onderste ooglid en vermeng daarna de twee kleuren met je vinger voor een natuurlijke overgang. F Het moeilijkste klusje van deze MAKE-(ME)-UP! Omdat ik helemaal niet goed ben met een vloeibare eyeliner heb ik een zwart khôlpotlood (7) gebruikt. Voor een zuiver lijntje zonder 'karteltjes' doe je best een 'Chineesje' na. Zo is je ooglid gespannen en kan je makkelijker een lijn trekken. Begin in je ooghoek en ga zo naar buiten toe. Begin smal, eindig wat breder. Een tip? Blijf rustig en maak je niet zenuwachtig! Hoe sneller je dit wilt doen, hoe slechter het resultaat.  
G Mascara maakt elke look af, deze dus ook. Ik gebruikte Hypnôse van Lancôme (8). Een supergoeie mascara, zeker voor meisjes met korte wimpers! H Diane's volle rode mond valt op, maar ook niet té. De aandacht wordt gevestigd op haar lippen én ogen, en dat vind ik een goeie keuze. Een te felgekleurde mond leidt de aandacht af van je uistraling, je présence... en dus kleur ik mijn mond ook rood, maar niet té. Ik begon met mijn lippen in de kleuren met een stift (letterlijk) voor je lippen: '497 Rock On Ruby' van New York Color (9) en ik eindigde met het aanbrengen van de lippenstift '080 Glamorous Red' van Catrice (10). Die laatste heb ik al deppend aangebracht voor een niet te fel resultaat.

HET RESULTAAT...
Diane Kruger droeg deze make-up voor de première, ik raad deze make-up dan ook aan voor naar een feestje te gaan. Het is niet opvallend, toch naturel en very sexy. De eyeliner creëert een zwoele blik en de rode mond vraagt om gezoend te worden. En het staat bij alles - van een korte LBD tot een lange bloemenjurk, van stijle lokken tot een nonchalant opgestoken kapsel.

6 comments:

 1. Mooie look! En prachtige foto's weer! :)
  x

  ReplyDelete
 2. Leuke tutorial!
  Dank je! Als je in Brussel bent : naar Karthuizersstraat wandelen en iets na de helft is er een klein vintage winkeltje, helemaal volgepropt met veel moois! X

  ReplyDelete
 3. Heel mooi, staat je super!

  ReplyDelete
 4. Mooi!
  Ik zou je lippen nog feller rood doen, lijkt me nog mooier!

  x Krizia

  Shark Attack - Fashion Blog

  ReplyDelete
 5. Wauw, love the look (and miss Kruger!). Bedankt voor je lieve comment, die heb ik ook gemist hoor ;) Ik begin binnenkort normaal gezien te freelancen voor Glam*It gecombineerd met een niet-journalistieke job in de jachthavensector. 2 heel uiteenlopende dingen dus en dan afwachten hoe alles loopt :) Succes met studeren he! Ik vond het zelf zeker ook leuk, maar 5 jaar was genoeg :) x

  ReplyDelete