August 5, 2011

TRAVEL STORIES | Barcelona pt. 5 (END)

maandag 27 - dinsdag 28 juni }

Oké, mijn laatste TRAVEL STORIES-post van Barcelona heeft wat vertraging opgelopen, maar beter laat dan nooit, toch? Ondertussen zijn we al bijna anderhalve maand verder en amai, Barcelona lijkt al zo ver weg... Gelukkig heb ik mijn blog nog om nog eens nostalgisch aan the good times in BCN terug te denken! Klaar voor de laatste ronde citytrippen?


Ik heb in één van mijn vorige posts over Barcelona beloofd dat ik een kleine bespreking ging geven over het hotel. Om het kort te zeggen: wij waren tevreden. Ons hotel Santa Marta was uitstekend gelegen (tussen de wijken Barceloneta, El Born en El Gotic), goedkoop én rustig. Maar we hadden uiteraard ook geen hoge eisen en/of verwachtingen. We wisten dat het hotel klein en basic ging zijn, en het was ook zo. Onder het bed moest je niet kijken (stof!), maar we hadden elke dag verse handdoeken en proper opgemaakte lakens - wat voor ons het belangrijkste was. Plus: we hadden zelfs een mini-terrasje, leuke verrassing! Helaas kon niet alles perfect zijn want het ontbijt trok om eerlijk te zijn op niets. Maar dat probleem werd snel opgelost door gewoon in de stad iets te gaan eten. Luxepaardjes zitten in Hotel Santa Marta niet op hun plaats, maar voor studenten met een beperkt budget (maar toch een goed bed, warm water en privacy willen hebben) is dit écht een aanrader...

De link naar de website van het hotel vind je hier.

Rond de middag naar de Boqueria gaan werd stilaan een gewoonte. Lekker brood en vers fruit + vleeswaren voor een prikje.
Het ultieme vakantiegevoel? Een Belgische krant lezen in het buitenland!
Het bewijs dat ik bijna even bruin was als mijn lief - voor een blondje geen slecht resultaat ;-)

Op onze laatste avond hebben we toevallig nog een leuke straat ontdekt: Carrer d'Avinyo. Op zoek naar alternatieve, vintage of hippe winkeltjes? Dan ben je hier op de juiste plaats!

Je herkent de échte Barcelonezen aan hun rode fiets - enkel voor inwoners.
Hoe een happy figuurtje plots heel dirty kan worden...

Het was te verwachten: hoeveel geluk we tijdens ons vertrek en ons verblijf in Barcelona hebben gehad, zoveel ongeluk hadden we op de terugvlucht. Na bijna 4 uur vertraging, €18 minder (2 broodjes en een cola in de luchthaven = duur!) en 1 uur bagage-vertraging konden we eindelijk aankomen in een tropisch en onweerachtig België. Mochten we gekund hebben zaten we tegen dat we thuis waren weer in het vliegtuig richting Barcelona. Een prachtige stad en een prachtige reis, daar ga je graag terug naartoe en wil je met plezier opnieuw beleven.

8 comments:

 1. Amai wat zijn dat prachtige foto's zeg.
  Ben jij fotografe?

  Groetjes
  Eline's Photography

  ps: kom zeker ook is mijn blogje bezoeken, en laat dan ook wat feedback achter.

  ReplyDelete
 2. zeer mooie foto's!! vooral die zwart wit in het steegje, prachtig, hoe de zon zo op z'n haar valt. Hééél mooi!

  ReplyDelete
 3. Prachtige foto's Laura! Heel handig ook al die tips, ga ik zeker proberen te onthouden :).

  ReplyDelete
 4. Amai echt supermooie foto's! En zeker met het slechte weer in België verlang je naar het mooie weer in het buitenland hé ;)

  ReplyDelete
 5. Mooie foto's, Wel grappig hoe u vriendje zijn mond en oog houdt als de zon schijnt hihi ;) schattig!
  Ik heb u travel stories gepikt!

  ReplyDelete
 6. aah superleuke foto's
  wat mooi bruin was je! hoelang ben je eigenlijk geweest? of heb ik er ergens over gelezen ? :)

  ReplyDelete
 7. Die zwartwit foto van je vriend in dat straatje is echt prachtig!

  ReplyDelete