May 22, 2011

MAKE-(ME)-UP | My (almost) everyday make-up

Mijn passies? Fotografie, reizen, muziek, film, schrijven, mode en beauty. Beauty (en daarbij make-up) is zéker niet mijn grootste passie, maar ik hou er mij wel graag mee bezig. Uren in de badkamer zitten voor haar, make-up, enz.? Count me in! Soms tot grote ergernis van mijn mama ("Heb jij nu altijd een uur nodig voor dat je haar goed is?"), maar goed.

Au naturel (lees: zonder make-up) ga je mij niet vaak zien. Ik heb nogal een bleke huid (in de winter kan mijn huid er echt grijs uit zien), ben niet gezegend met mooie lange, donkere wimpers en ik heb soms last van donkere (vermoeidheids)wallen. Wat make-up aan doet echt wonderen, geloof me. Maar ik moet opletten: ik heb een gevoelige huid, dus een dikke laag foundation op mijn gezicht smeren is geen optie. Mijn huid moet kunnen ademen, om het mooi te zeggen. Maar omdat ik toch elke dag make-up draag, leek het mij eens leuk om een 'how to'-postje over mijn make-up-gebruik te maken. En als dit in de smaak valt kunnen er later misschien nog wat meer volgen, we'll see. Hoedanook: ik claim niét dat ik een beauty-kenner ben. Verre van zelfs. Ik hou ervan van mij op te maken en wat te experimenteren, maar sommige dagen zeg ik ook 'foert' en draag ik alleen maar wat mascara. Ook besteed ik niet graag veel geld aan beautyproducten  (de duurdere producten, zoals de coverstick, deel ik met mijn mijn mama), geef mij maar budgetmerken zoals Essence of Catrice. 

Genoeg uitgelegd, terug naar deze MAKE-(ME)-UP-post. Veel kijk (en leer?) plezier!

(de wenkbrauwgel heb ik met andere instellingen gefotografeerd, vandaar het kleurverschil - achja, schoonheidsfoutje)
WAT HEB JE NODIG?
-
1 Een coverstick (Louis Widmer), bronspoeder (2B) en een grote, ronde borstel (Miss Helen) - foundationkwast heet dat tegenwoordig. 2 Mascara (Hypnôse van Lancôme) 3 Oogschaduw (080 Beauty of Nature van Catrice en 04 Black Godess van Essence) en oogschaduwpenseel (2B) 4 Wenkbrauw 'mascara' (H&M, van enkele jaren terug - ik dacht dat het gewoon een doorzichtige mascara was, hehe) 5 Lippenbalsem (Uriage) en lipgloss (Metallicglam van Redken - gratis gekregen bij de kapper) 6 Blush (mijne komt van een oud make-up doosje dat nog van mijn tante is geweest, shame on me want hij zal al enkele jaren over datum zijn)
-
HOE DOE JE HET?
A De eerste stap is gemakkelijk: reinig je gezicht, doe wat dagcrème aan et voila: Laura zonder make-up est arrivé! Ik slaap al enkele nachten niet zo goed, en dat zie je ook. B Werk met een coverstick je minpuntjes weg (zoals puistjes, wallen, onzuiverheden...) en breng daarna met een foundationkwast je bronzer aan. Voor een natuurlijk effect kan je het best alleen op je T-zone aanbrengen (voorhoofd, neus en kin), maar ik ben ook lichtjes over mijn (gesloten) ogen en wangen gegaan. Het verschil tussen foto A en B is subtiel, maar in foto B zie ik er wel al wat gezonder uit...
C Breng met je oogschaduwpenseel de linkse (geel-goud-achtige) kleur van het oogschaduwpaletje van Catrice op je hele ooglid aan. Dit is de basis, dus gebruik maar genoeg van dit lichtje kleurtje. D Wanneer je twee oogleden hun basiskleur hebben, mag je (na het afkuisen van je penseeltje) de donkergroene kleur van het Catrice-paletje op je ooglid aanbrengen. Deze keer niét op je volledige ooglid, maar begin in het midden en ga zo naar buiten toe. Wanneer het iets te fel of te donker is, vervaag het dan een beetje met je vinger voor een natuurlijke overgang. 
E Om de vorm van je oog te accentueren breng je best ook een beetje van de groene oogschaduw onder (en een beetje op) je onderste wimper aan. Opgepast: dit is géén kohl-lijntje, kleur dus niet je volledige onderste wimper in, maar breng subtiel wat oogschaduw aan (begin in het midden en ga zo naar buiten toe). Om je ogen groter te laten lijken is het ook niet goed om op dat 'natte randje' juist onder je oog (ik weet niet hoe het heet) oogschaduw (en zelfs oogpotlood) aan te brengen, op het einde van de dag zal je oogvocht het hebben doen uitlopen, mooi is anders. F Als laatste accent breng je met het zwarte paletje van Essence nog wat oogschaduw aan aan de buitenkant van je ooglid. Je bepaalt zelf hoe veel je gebruikt en hoe opvallend je je make-up wilt hebben. Om te gaan werken sla ik deze zwarte oogschaduw af en toe eens over, maar in het weekend gebruik ik hem bijna altijd.
G Dit zou het resultaat moeten zijn tot dusver... H Mascara-time! Dit zwarte goedje opent je ogen en een make-up-beurt is nooit af zonder mascara. Dan kan je evengoed geen make-up dragen, naar mijn mening. Ik heb deze mascara ontdekt dankzij mijn mama (die heel gevoelige ogen heeft en daardoor kwaliteitsmerken moet gebruiken) en ik ben er ontzettend tevreden over! Hij geeft mijn bijna onzichtbare wimpers volume én lengte. Love it.
I Een open blik dankzij Hypnôse van Lancôme, ik raad hem iedereen aan! J Eerst dacht ik dat deze wenkbrauwgel een onzichtbare mascara was, maar eenmaal thuis zei mijn mama dat het iets was om je wenkbrauwen in shape te brengen. Ik gebruik hem om eerlijk te zijn niet zo veel, want mijn wenkbrauwen zijn al fijn van nature. Maar toch: voor mensen met zware en donkere wenkbrauwen kan dit wel een hulp zijn.
K Om mijn jukbeenderen beter te laten uitkomen gebruik ik soms wat blush, maar dat is vrij uitzonderlijk. Ik denk dat iedereen wel weet hoe je blush moet aanbrengen: zuig je wangen naar binnen en op de plek boven de holte (die je naar binnen zuigt) breng je de blush aan. Hello jukbeenderen! L Ik ben verslaafd aan lippenbalsem. Vroeger gebruikte ik Labello maar aangezien ik daar een soort allergische reactie op kreeg is lippenbalsem van de apotheek mijn absolute nr. 1 van verzorgingsproducten. Zacht, zonder kleur en zonder geur, goed smeerbaar én hij blijft lang zitten (vroeger smeerde ik zo'n 50x per dag lippenbalsem op mijn lippen, nu kom ik met zo'n 5 à 10 keer per dag toe): perfect! Speciaal voor deze MAKE-(ME)-UP-post heb ik ook eens lipgloss aangedaan. Omdat ik blijkbaar geen lipgloss in mijn make-up-tas heb zitten, heb ik deze van Redken maar gebruikt. En raar maar waar: hij is nog mooi + goed (blijft lang zitten) ook!

HET RESULTAAT...
Ready to work, ready to party! Deze make-up-look staat - naar mijn mening - goed voor elke gelegenheid. Van een sollicitatie tot een huwelijk, een natuurlijke mits toch opvallende oogschaduw doet echt àl-tijd zijn werk!

12 comments:

  1. Ik hou er echt niet van om daar 's ochtends mee bezig te zijn, en ik hou er nog minder van om make-up te verwijderen. Dus ik gebruik zelden make-up (wanneer ik dat uitzonderlijk wel eens doe, gebruik ik die van mama) dus ik heb ook geen make-up in mijn bezit :] Ik voel me ook nooit op mijn gemak met make-up op, maar dit is wél een hele handige post, zitten goeie tips in voor mij :D

    ReplyDelete
  2. Oh, wat geweldig dat je dit post! Echt waar, hier houd ik nou van om te lezen, hihi. Zo af en toe een beauty post. En ik moet zeggen: je bent echt een mooi meisje! Jij hebt inderdaad niet echt foundation nodig, ik zal je huid zo laten. :) Ik weet wat de gevolgen zijn van foundation en stiekem heb ik er best spijt van toen ik het op mijn 16e gebruikt had. Nu moet ik het verplicht gebruiken, haha. Superleuke post om te lezen! Zeker vaker doen! :D Mooie foto's ook!

    Ik weet niet of je het al weet dat ik een nieuwe blog heb... mijn andere had kuren en moest hem verwijderen. In deze reactie heb ik mijn nieuwe link. :D Hoop dat je me blijft volgen!
    x

    ReplyDelete
  3. Wat een leuke post Laura!
    Ik gebruik zelden make-up op gewone weekdagen. Maar bij feestjes vind ik wel eens leuk om mij op te tutten.
    Jouw tips over de oogschaduw komen zeker van pas, daar heb ik namelijk een panische angst voor (lijkt altijd té veel en té opvallend bij mij). Volgende keer lees ik zeker nog eens deze blog door voor ik mij in de badkamer installeer :)

    ReplyDelete
  4. Leuke post en inderdaad toch wel leerrijk :). Ik ben heeeeel basic qua make-up. Het enige wat ik gebruik is dagcrème, daarna dagcrème met een tikkeltje bruine crème in (maakt je niet echt bruiner, maar maakt je huid wel mooi egaal én stopt het 'rood worden' waar ik immens veel last van heb)en last but not least wat mascara. Et voilà, Marijke au naturel, met een beetje hulp, is geboren :).

    En bedankt voor het compliment op mijn laatste post, altijd fijn om te horen :).

    ReplyDelete
  5. lovely post!
    Mooie make-up!
    wat een leuke blog heb je
    xxx

    www.fashionapp.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. Wauw, mooi resultaat! Ik hou het zelf altijd bij de basics, geen tijd om zo veel stappen te doorlopen. En jep, UO geeft normaal gezien altijd 10% aan studenten. Die info kan wel nadelige gevolgen hebben voor je banksaldo ;) x

    ReplyDelete
  7. @ Catherine: het duurt maar zo'n 5 minuutjes hoor :)

    ReplyDelete
  8. Leuk om te lezen! Ik ben sinds kort Beauty Consulente bij GIVANI en krijg binnenkort een schmink cursus. Zelf schmink ik me nooit buiten coverstick, compact poeder voor glimmende huid en wat blush. Het laatste heb ik puur gekocht omdat het zo'n leuk doosje was en er zat zo'n echt PUFFY in! ('oh my blush' noemt het) Maar ik schmink heeeeeel graag andere! Oogschaduw heb ik nog nooit echt een kleur gevonden waarvan ik zei: WOW. Ik vind oogschaduw meestal mooi als ik het er eerst op doe en dan met een papiertje afwrijf. Dan is het ultra subtiel en dat vind ik wel mooi bij me. Bij jou staan die kleuren jou mooi!

    ReplyDelete
  9. Goed uitgelegd en een mooie look :) Je ogen zijn echt mooi gedaan!

    ReplyDelete
  10. heel leuk uitgelegd, je bent een mooie meid :) x

    ReplyDelete
  11. Heel erg leuke en uitgebreide post, daar zal je wss ook wel wat werk aan hebben gehad :)
    Ik vind je foto's echt super!

    ReplyDelete